Sprema li Srbija Prištini kontrarezoluciju? VIDEO

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun najavio mogućnost kontrarezolucije Srbije, kao odgovor na prištinsku o "genocidu" Srbije.

Izvor: Tanjug, Prva

Ponedeljak, 20.05.2019.

12:58

Sprema li Srbija Prištini kontrarezoluciju? VIDEO
EPA/EFE Petrit Prenaj

Drecun je na TV Prvoj rekao da će o zakazivanju posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se donela rezolucija o zločinima Albanaca na Kosovu razgovarati s predsednicom parlamenta.

Prema njegovim rečima, na toj sednici, ako postoji mogućnost za njeno zakazivanje, razgovaralo bi se o brutalnom etničkom čišćenju koje je sprovodila i sprovodi teroristička OVK.

Osudom tog brutalnog etničko čišćenja i zločina bi se, smatra Drecun, amortizovala kampanja zasnovana na brutalnim lažima koju vodi Priština.

Podsetio je da je pre nekoliko dana održana zajednička sednica Odbora za KiM i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove posle koje je u saopštenju odbačena prištinska rezolucija za koju smatraju da je zasnovana na brutalnim lažima, da dodatno raspiruje mržnju prema srpskom narodu i da ne odgovara činjenicama.

Drecun kaže da je povodom prištinske rezolucije napisao pismo koje će potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković početkom juna u SAD predati predstavnicima Srpskog kokusa.

"Prezentovaćemo naša saznanja", rekao je Drecun i naveo obraćanje i UN, Savetu Evrope, Evropskom parlamentu i, kako navodi, prijateljskim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: