Hoće li BiH dobiti strategiju upravljanja migrantskom krizom?

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH usvojili su danas pet zaključaka kojima se traži hitno reagovanje nadležnih i rešavanje migrantske krize.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.05.2019.

19:18

Hoće li BiH dobiti strategiju upravljanja migrantskom krizom?
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Od Veća ministara BiH zatraženo je da hitno izradi strategiju upravljanja migrantskom krizom u BiH.

Zastupnici su poručili da osuđuju govor mržnje i da od Veća ministara i Parlamenta BiH traže da se u saradnji sa svim policijskim i bezbednosnim agencijama u BiH dodatno angažuju u zaštiti državne granice, prenosi Klix.ba.

Za potrebe zdravstva i uspostavljanja povoljnog stanja sigurnosti u Unsko-sanskog kantona traže da Vlada FBiH dodeli četiri miliona KM (oko dva miliona evra).

Od državnih vlasti je zatraženo i da budu pokrente procedure izmene i dopune Zakona o strancima u kojem bi se izmenile odredbe koje se odnose na ograničenje broja osoba koje mogu da zatraže azil u BiH. Zastupnici su poručili su da najstrože osuđuju bilo kakav govor mržnje.

Na tematskoj sednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH o migrantskoj krizi predsednik Vlade USK Mustafa Ružnić je zatražio da se u FBiH formira koordinaciono telo koje će upravljati migrantskom krizom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: