"Vučić i Dačić vode apsolutno jedinstvenu politiku" VIDEO

Slavica Đukić Dejanović izjavila da lideri stranaka vladajuće koalicije Aleksandar Vučić i Ivica Dačić vode "apsolutno jedinstvenu" državnu politiku.

Izvor: Beta, Prva

Petak, 17.08.2018.

10:01

Tanjug, Rade Preliæ

"Tu nema mimoilaženja kada su u pitanju državni interes, mir, bezbednost, a posebno spoljna politika", kazala je za televiziju Prva ministarka bez portfelja zadužena na za demografiju i populacionu politiku, koja je i funkcionerka SPS-a.

Na pitanje o spekulacijama da će možda SPS izaći iz Vlade Srbije, Slavica Đukić Dejanović je kazala da je Dačić već izneo informaciju o tome.

Dačić je nedavno za televiziju N1 kazao da je SPS pouzdan partner SNS, da sa Vučićem ima prijateljske odnose, da ih vezuje politika za koju se "srčano zalaže, možda više i od mnogih iz njegove partije".

"Ako mi izađemo iz Vlade, ko će da ga brani", rekao je Dačić za N1 zbog čega je reagovala funkcionerka SNS i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović poručivši mu da ta izjava nije korektna i da se ne sekira i ne brine za SNS, jer u stranci ima toliko ljudi koji su stali uz Vučića i njegovu politiku po pitanju Kosova.

Upitana za komentar izjave Zorane Mihajlović, Đukić Dejanović je rekla da se nije bavila analizom tih izjava i da veruje da obe strane imaju svoje razloge za iznete tvrdnje. "Zorana verovatno polazi od sebe i govori koliko je i sama privržena predsedniku", kazala je Slavica Đukić Dejanović.

U SPS različito o spomeniku Miloševiću

Ona je rekla i da unutar SPS-a ima različitih stavova o tome da li bivšem srpskom predsedniku Slobodanu Miloševiću treba podići spomenik.

"Mi smo mišljenja da u ovom trenutku ima neuporedivo značajnijih, pre svega državnih pitanja, kojima se bavimo. To pitanje, ako malo sačeka, i dobije pozitivan odogovor neće se ništa izgubiti", rekla je ona.

Dodala je da u SPS-u ima onih koji smatraju da spomenik Miloševiću treba podići odmah, ali i da ima onih koji smatraju da treba da se sačeka vreme i istorijska ocena.

Ona je kazala da će naredna decenija dati neke odgovore, konkretnije nego što ih trenutno ima, na to, ali i na druga pitanja. "Sva ona pitanja koja još dele građane Srbije treba da budu ostavljena za vreme kada će oni jedinstveno na osnovu činjenica koje dobijaju od stručnjaka, u ovom slučaju istoričara, opredeliti jedan definitivan stav", rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: