Kosovska vlada osudila napade na Srbe

Kosovska vlada izrazila je zabrinutost i osudila poslednje, kako je navela, međuetničke incidente, te zatražila od nadležnih da što pre rasvetle motive.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 05.06.2018.

19:18

Kosovska vlada osudila napade na Srbe

Kako navode, takva dešavanja utiču na odnose između pripadnika različitih zajednica.

Od nadležnih se zaheva da se što pre rasvetle motivi tih incidenata i da se njihovi počinioci izvedu pred lice pravde.

"Takvi slučajevi imaju za cilj da ometaju napore institucija da izgrade sveobuhvatno i demokratsko društvo. Takođe, Vlada Kosova poziva sve građane koji mogu imati informacije o slučajevima, da sarađuju sa organima za sprovođenje reda", navedeno je u saopštenju, prenela je Agencija Anadolija.

Tokom poslednjih dana na Kosovu i Metohiji se dogodilo više incidenata u kojima su Albanci napadali Srbe, među kojima je bilo i dece i povređenih.

Međutim, policija Kosova je u saopštenju ocenila da poslednji incidenti nemaju međutničku pozadinu i da je svako takvo delo krivično, bez obzira ko ga izvrši.

Policija je ocenila i da je stanje na Kosovu mirno i stabilno, mada "uz povremene incidente različitih priroda", dodavši da su vlasti učinile sve kako ti slučajevi ne bi uticali na opštu bezbednost.

"Osnovno pravo svakog građanina je da živi i deluje slobodno, bez straha, bez obzira na starosnu dob, pol, versku ili etničku pripadnost...", kaže se u saopštenju Policije Kosovo juče dostavljenom medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: