Ko ostaje, a ko "leti" iz vlade?

Ko ostaje, a ko ide iz vlade i dalje je najaktuelnija politička tema. I danas se mediji bave spekulacijama, procenama, ali i istraživanjima.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2018.

18:11

Ko ostaje, a ko
Screenshot

Nepunih godinu dana od imenovanja, kabinet Ane Brnabić mogao bi da pretrpi izmene. Odgovora od nje kada će i da li će uopšte doći do rekonstrukcije nema.

Kako se spekuliše, predsednica skupštine Maja Gojković mogla bi sadašnju fotelju da zameni ministarskom - i to onom u Ministarstvu kulture.

“Čula sam, ali niko o tome nije razgovarao”, rekla je ona, a na pitanje da li vidi sebe u budućnosti na takvoj poziciji, kaže da svako ko se bavi politikom želi da da doprinos nekom segmentu.

Ministar odbrane, koji je bio i za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, ni sada ne krije da je za rekonstrukciju vlade.

“Naravno da vrhovni komandat i predsednik repubike ima poslednju reč i treba da ima zadnju reč. Uostalom, on je čovek kome Srbija najviše veruje, za koga glasa i naravno da on treba da donese odluku”, rekao je ministar Aleksandar Vulin.

Na pitanje da li bi voleo da zadrži resor odgovara da mu je čast ono što danas radi.

Javnost spekuliše i da bi Jadranka Joksimovic mogla da vodi objedinjeno ministarstvo spoljnih poslova i evrointegracija.

“Mi imamo novu dinamiku i zabavu građana i medija i javnosti personalnim nivoima. Očekujem da će biti nešto od te najavljene rekonstruzkcije jer imamo ustajenu praksu da na sredini mandata idemo rekonstrukciju ili vanredne izbore”, rekao je profesor sa FPN Zoran Stojiljković.

Ministarka Zorana Mihajlović je na Fejsbuku u svom osmomartovskom pismu premijerki Ani Brnabić poručuje da je vreme da preseče i da bi trebalo više žena da bude na nekim odgovornijim pozicijama.

U međuvremenu se sprovode istraživanja, pa je tako za Tanjug agencija “Faktor plus” sprovela istraživanje i po njemu više od polovine građana Srbije očekuje da će Vlada Srbije da bude rekonstruisana.

Zanimljiv je i spisak onih koje više ne bi želeli da vide u zdanju u Nemanjinoj ulici: Goran Trivan, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović, Vanja Udovičić, Vladan Vukosavljević i Branislav Nedimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: