Subota, 30.09.2017.

20:49

Dačić: Lavrov 23. februara u Beogradu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posetiće Srbiju 23. februara naredne godine, rekao je za Sputnjik ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posle posete Moskvi.

Izvor: Tanjug

Dačić: Lavrov 23. februara u Beogradu
Foto: Tanjug

Dačić je istakao da se tada obeležava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Rusije i Srbije.

Po povratku iz Moskve, Dačić je rekao da je Srbiji veoma značajna podrška Rusije kada je reč o pokušajima Prištine da se učlani u Interpol, ocenivši da će biti značajna pomoć Moskve i u sprečavanju da Priština postane članica Unesko.

Dačić je o razgovorima koje je imao u Moskvi rekao da je to redovan sastanak uoči sednice Mešovitog komiteta za saradnju Ruske Federacije i Srbije.

"Sastanak predsedavajućih, (Dmitrija) Rogozina i mene sa grupom ministara. Dogovorili smo se da naredno, 16. zasedanje Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju bude održano u decembru u Novom Sadu", rekao je Dačić.

On je dodao da je konstatovano da ekonomska saradnja dve zemlje napreduje i da je povećan obim spoljnotrgovinske razmene.

Dačić se u Moskvi sastao i Lavrovim s kojim se saglasio da su odnosi dveju država u uspunu u svim oblastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: