Protest ispred Vlade Srbije – "Stojim uz Vranjske"

Ispred Vlade Srbije održan je protest zbog gašenja nedeljnika "Vranjske", u znak podrške direktoru nedeljnika Vukašinu Obradoviću, koji je započeo štrajk glađu.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 19.09.2017.

20:50

Protest ispred Vlade Srbije –
Thinkstock

Kako javlja N1, među okupljenima su Obradovićeve kolege novinari, kao i pojedini opozicioni lideri i narodni poslanici.

Protest je organizovala Fondacija “Slavko Ćuruvija“, koja u pozivu na skup pod nazivom “Stojim uz Vranjske” podseća da je taj list godinama istraživao veze između političara, tajkuna i kriminalaca u Vranju i okolini, da je njihovim novinarima prećeno smrću nebrojeno puta, te da se kao razlozi za gašenje navode stalni finansijski i politički pritisci kojima "Vranjske" više nisu mogli da se odupiru.

Na skupu je govorio izvrši direktor Fondacije “Slavko Ćuruvija“ Ilir Gaši, koji je rekao da se na slučaju Vranjskih vide posledice medijske politike i nepolitike, odnosno konstantno nasilje nad novinarima.

Novinar Vremena i BIRN Slobodan Georgijev je pozvao kolege da ne izveštavaju o aktivnostima članova Vlade Srbije i predsednika Srbije, već da se bave svojim pričama i da od političara traže odgovore na važna pitanja. Podsetimo, u ponedeljak je objavljeno da "Vranjske" posle 23 godine i 1.069 odštampanih brojeva više ne postoje, a dan kasnije se vlasnik nedeljnika i bivši predsednik NUNS Vukašin Obradović obratio javnosti pismom u kom je naveo da počinje štrajk glađu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: