Iz Novog Sada u sredu kreće ultra maraton do Osijeka i Tuzle

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2003.

23:17

Default images

Iz Novog Sada za Osijek i Tuzlu, sutra će krenuti "ultra maraton" u kojem će učestvovati 12 maratonaca, koji će promovisati ideju međuregionalne saradnje ova tri grada, saopšteno je u utorak na konferenciji za novinare novosadskog Centra za regionalizam. Ilija Tucić, promoter akcije iz ove nevladine organizacije, koja je pored Foruma građana Tuzle, Centra za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka i opštinskih vlasti tih gradova, organizator sutrašnjeg maratona, rekao je da će maratonci "trčati etapno" na stazi dugoj 279 kilometara. On je kazao da će pre početka maratona, u 12 sati na novosadskom Trgu Slobode, održaće se tamburaški koncert orkestara "Triola" iz Osijeka, "Terzijan" iz Tuzle i novosadske "Čigre", a maratonce će pozdraviti i šef misije OEBS-a u SCG Mauricio Masari i ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajić. "Maratonci će u večeranjim satima stići u Osijek u kojem će se održati zajednička molitva za mir predstavnika Srpske pravoslavne crkve, Katoličke crkve i islamske zajednice. Sportisti u Tuzlu stižu 2. oktobra gde će uključiti u proslavu Dana grada", kazao je Tucić. Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov rekao je da sutrašnji maraton predstavlja nastavak međuregionalne saradnje ova tri grada, kao i da je "ovo prvi put da se u taj proces uključuje i sport".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: