Hamas i Džihad objavili prekid vatre

Izvor: B92

Nedelja, 29.06.2003.

16:24

Default images
Palestinski militantni pokreti Hamas i islamski Džihad objavili su u nedelju popodne tromesečni prekid vatre sa Izraelom, koji odmah stupa na snagu. Prekid vatre je dogovoren nakon 33 meseca sukoba, koliko traje drugi palestinski ustanak (Intifada). Dve militantne palestinske grupe su saopštile Rojtersu da su "prekinule vojne operacije protiv cionističkog neprijatelja", pod uslovom da Izrael zaustavi sve akcije protiv njih i da ukloni blokade sa palestinskih teritorija. Izrael je ranije saopštio da u ponedeljak počinje sa povlačenjem svoje vojske iz pojasa Gaze, u skladu sa mirovnim planom SAD.

Pokret palestinskog lidera Jasera Arafata, Fatah objaviće večeras odvojeno svoj pristanak na tromesečni prekid vatre sa Izraelom, izjavio je jedan zvaničnik pokreta. Zvaničnik Fataha, koji je zatražio anonimnost, ovo je izjavio neposredno nakon što su radikalne palestinske grupe Hamas i islamski Džihad objavile trenutno primirje sa Izraelom. "Fatah će objaviti primirje večeras zajedno sa više grupa Organizacije za oslobodjenje Palestine", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: