Štrajk glađu započeli poslanici i vlasti i opozicije

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i poslanica te stranke Sandra Božić počeli su danas štrajk glađu.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2020.

13:19

Štrajk glađu započeli poslanici i vlasti i opozicije
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Oni su novinarima ispred Skupštine Srbije rekli da je to njihov odgovor na, kako su naveli, fašizam lidera Dveri Boška Obradovića, a sa zahtevom da tužilaštvo reaguje na ispade Obradovića.

"Dokazani fašista i nasilnik Boško Obradović stupio je u štrajk glađu. Zato ćemo Sandra Božić i ja izaći ispred Skupštine Srbije i stupićeno u štrajk glađu dok tužilaštvo i sudovi ne bidu reagovali na ono što je on radio pre dva dana ispred parlamenta i dok se takozvani nezavisni mediji ne izvinu Marijanu Rističeviću za koga su tvrdilio da je imao nož u rukama tokom incidenta. Mi ćemo ovim dokazati da fašisti ne mogu da pobede u Srbiji", rekao je Aleksandar Martinović, šef skupštinskih naprednjaka.

Maja Gojković, predsedavajuća parlamenta, rekla je da su je ova dva poslanika zamolila da nastave sa redovnim radom.

Marijan Rističević je ocenio da Obradović nije vredan štrajka glađu, ali ako to čine da bi tužilaštvo počelo da radi onda je u redu štrajk, ali da on ne može da im se iz zdravstvenih razloga pridruži.

Lider Dveri Boško Obradović pridružio se danas poslaniku Miladinu Ševarliću koji je započeo štrajk glađu, zbog "nemogucnnosti da pridobije poslanike u skupštini da raspravljaju o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanje rezolucije 1244" Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: