Vučić: Ko laže o listićima u zatvor

Aleksandar Vučić pozvao je tužilaštvo da izda nalog za hapšenje Dragana Šutanovca i Olivera Dulića jer su "lagali" gde je ukraden džak sa izbornim listićima.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 11.05.2012.

16:19

Default images

Funkiconeri DS-a su rekli da je džak sa izbornim listićima ukraden u Zaječaru, a Vučić kaže da je taj izborni materijal pronađen u Odžacima u Vojvodini, 300 kilometara od Zaječara. "Ako je kesa iz Zaječara, ja idem u zatvor. A ako je kesa iz Vojvodine, Šutanovac i Dulić u zatvor", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Da bi potkrepio tvrdnju da listići nisu iz Zaječara, Vučić je pokazao zbirnu izbornu listi iz Vojvodine na kojoj se navodi da je potpisan predsednik Pokrajinske izborne komisije Darko Rudić.

"Hvala Duliću i Šutanovcu što su nam otkrili da je džakova sa glasovima bilo i u Zaječaru. Pretpostavljali smo da je dopisano 500.000 glasova a sada mislimo da ih je bilo i više", rekao je on.

Vučić je naveo da se na biračkom mestu broj 13 u Odžacima zapisnici drastično razlikuju od zvaničnih rezultata Izborne komisije.

Zamenik predsednika SNS je objasnio da je zapisnik na biračkom mestu vođen tako što su stranke poređane po broju glasova koje su dobile, dok su u rezultatima izborne komisije stranke pređane po redosledu na glasačkom listiću.

"Tako je na zapisniku sa biračkog mesta SNS na prvom mestu sa 152 glasa, a Demokratska stranka na drugom sa 120 glasova. Ali je u rezultatima izborne komisije SNS-u upisano 35 glasova a DS-u 152 glasa. SNS-u je, po tim rezultatima, upisano 35 glasova Dveri, koji su po broju glasova bili na petom mestu. A Ligi socijaldemokrata Vojvodine su dodali 100 glasova", rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da je višak listića, bez carinske kontrole, uvezla firma "Denda trans, d.o.o".

Upitan šta su radili posmatrači SNS na biračkim mestima, Vučić je odgovorio da je to stvar SNS ali da je "DS krala" glasove.

"Odakle ovolika narodna volja i glasački listići gradjana Srbije posuti po ulicama Srbije", upitao je Vučić.

Najavio je da će predsednički kandidat SNS-a za predsednika Srbije Tomislav Nikolić u ponedeljak predati tužilaštvu "dokaze o izbornoj kradji" i dodao da je SNS o nepravilnostima na izbora danas obavestio i medjunarodne organizacije.

Vučić je rekao da u Subotici "izgleda ne postoji nijedan zapisnik" koji se poklapa sa biračkim materijalom.

"Poslali su Žandarmeriju u Suboticu da spreči naše ljude da pregledaju materijal. Na to se svela njihova poštena izborna utakmica", rekao je Vučić.

On je naveo da je u beogradskom pozorištu "Garaža", gde niko ne živi od 1929. godine, stigao poziv za glasanje izvesnom Petru Bradonjiću i dodao i da je i u Vranju bilo "zaokruživanja mrtvih".

"RRA zabranjuje spotove SNS"

Vučić je zatim rekao i da je Savet Republičke radiodifuzne agencije zabranio emitovanje spotova naprednjaka. On je istakao da "Savet RRA sa svim televizijama u Srbiji, koje zabranjuju emitovanje spotova naprednjaka, rade protiv interesa građana".

"Čim napravimo spot o Borisu Tadiću istog trenutka nam ga skinu", tvrdi Vučić i dodaje da je "Tadić mogao dva dana da emituje spotove protiv lidera naprednjaka Tomislava Nikolića".

RRA, prema njegovim rečima, tvrdi da nije ona zabranila spotove, a televizije govore da je to učinila RRA.

"O onome što rade kroz druge svoje medije na način koji nije primeren ni Hitlerovom periodu svaka im čast. Samo Tadić neka nastavi tako da se ponaša, ali lopovluk da sakrije neće moći", rekao je Vučić.

On je dodao i da je SNS tužila dnevni list "Kurir" i tražila odšetetu za dva miliona dinara, a ne za 200 miliona.

"Suma od 200 miliona dinara je tehnička greška advokata koji je podnosio tužbu", rekao je Vučić, dodajući da je poslata ispravka te tužbe.

Na pitanje da prokomentariše istraživanje "Ipsos Stratedžik marketinga", koje pokazuje da će za Tadića na izborima 20. maja glasati 58 odsto birača, a za Nikolića 42 odsto, Vučić je rekao da to nije objavila ta agencija već, tvrdi on, Srđan Šaper.

"Po mom istraživanju je 99,99 odsto za Tadića posebno sa ovim džakovima", rekao je Vučić ponovo pokazujući džak sa izbornim listićima, za koji tvrdi da su dokaz za navodnu krađu na izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: