"Preokret najbrže vodi u EU"

Požarevac -- Lider SPO-a Vuk Drašković izjavio je u Požarevcu da je Srbiji mesto u Evropi i da jedino "Preokret" najbrže može da organizuje zemlju na evropskim principima.

Pozivajući građane da glasaju za koaliciju "Preokret" na izborima 6. maja, Drašković je u razgovoru s građanima istakao da je šesti maj jedan od najvažnijih datuma demokratske Srbije.

"Tada se glasa za svoje domaćinstvo i svoje ukućane, glasa se za evropske vrednosti i evropske standarde", kazao je lider Srpskog pokreta obnove i naglasio da je Srbiji mesto u Evropi, "da je okretanje Istoku zabluda i prevara velikog broja stranaka" i da evropske tekovine moraju biti ugrađene u novu Srbiju.

"Samo Preokret je na tom putu, i jedini najbrže može da organizuje zemlju na evropskim principima. Evropa od Srbije traži svaku vrstu otvorenosti prema susedima, ali i prema svima, decentralizovanu državu sa razvijenim regijama, iskorenjene korupciju i kriminal", kazao je Drašković.

Lider SPO smatra da su "principi socijalne pravde danas najrazvijeniji u Evropi" i da "nje nema na toj istočnoj strani na koju bi neki da preusmere Srbiju".

On je kazao da se zalaže da se se otkriju svi zločini i zločinci "bez obzira na znakove koje su imali na svojim kapama..."

"To što je neko pobedio u građanskom ratu, ne znači da se može pobeći od pravde. Otvaranje javnih dosijea kod nas nema, a onaj koji se boji istine taj ima problema sa svojom savešću", istakao je Drašković.