Organizacija saobraćaja i režim rada linija gradskog prevoza

Izvor: Gradski sekreterijat za saobraæaj

Sreda, 30.06.2010.

13:50

Default images

RADOVI NA MOSTU „GAZELA“

Radovi na mostu „Gazela“ počinju 1.7.2010. godine. Tokom radova na mostu „Gazela“ za saobraćaj će biti zatvorene: izlazne rampe ka Kneza Miloša i Topčiderskoj zvezdi i ulazne rampe iz Savske i Bulevara vojvode Mišića.

Alternativa zatvorenoj ulaznoj rampi iz Savske ulice ka „Gazeli“ iz smera Kalemegdana je sledeća: Karađorđeva, Nemanjina, Kneza Miloša, ulazna rampa na most „Gazela“; ili Karađorđeva, Savska, Miloša Pocerca, Kneza Miloša, ulaznom rampom na most „Gazela“.

Alternativa zatvorenoj ulaznoj rampi iz Bulevara vojvode Mišića ka „Gazeli“ iz smera Sajma je sledeća: Bulevarom Vojvode Mišića do raskrsnice sa Drinskom i dalje Savskom i Karađorđevom ka Starom savskom mostu; ili Sarajevskom i Gavrila Principa ka Brankovom mostu.

Alternativa zatvorenoj izlaznoj rampi sa „Gazele“ ka ulici Kneza Miloša je sledeća: isključenje sa mosta na izlaznoj rampi u Savsku ka železničkoj stanici, zatim Drinskom, Sarajevskom, Višegradskom i levo u Kneza Miloša; ili autoputem do petlje Autokomanda, zatim isključenje u Bulevar oslobođenja ka Slaviji, kružni tok Slavija, Nemanjina i desno u Kneza Miloša.

Od 1. jula biće dozvoljeno levo skretanje iz Višegradske ulice u ulicu Kneza Miloša.

Alternativa zatvorenoj izlaznoj rampi sa „Gazele“ ka Topčiderskoj zvezdi je sledeća: autoputem do petlje Autokomanda, zatim isključenje ka kružnom toku na Autokomandi, Dr Milutina Ivkovića, Kneza Aleksandra Karađorđevića i levo u Vojvode putnika ka Topčiderskoj zvezdi.

U ulici Gavrila Principa od raskrsnice sa ulicom Mihajla Bogićevića do Crnogorske ulice biće uveden jednosmerni režim saobraćaja ka Brankovom mostu od 1. 7.2010. godine.

Tokom radova, na petlji kod Hitne pomoći biće zabranjen saobraćaj za sva vozila, osim za vozila javnog prevoza, vozila hitnih službi i vozila gradskih komunalnih preduzeća.

Sekretarijat za saobraćaj apeluje na sugrađane da u toku trajanja radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.

RADOVI NA AUTOPUTU KROZ BEOGRAD

Radovi na autoputu na deonici od mosta „Gazela“ (Sava centar) do petlje „Tošin bunar“, počinju 3.7.2010. godine

Za saobraćaj će se zatvarati jedna polovina kolovoza po deonicama, pri čemu će se saobraćaj odvijati dvosmerno na drugoj polovini kolovoza.

Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera su ulice Milutina Milankovića i Bulevar Zorana Đinđića. Mesta uključenja i isključenja sa autoputa su petlje: “Tošin bunar“ („Omladinskih brigada“) preko ulice Tošin bunar (Omladinskih brigada) i „Sava centar“ preko ulice Vladimira Popovića, kojom se može pristupiti Starom savskom mostu. Pristup Brankovom mostu se preporučuje ulicom Milentija Popovića i Bulevarom Mihaila Pupina.

Iz smera Autokomande ka Novom Beogradu, alternativni pravci su ulice: Savska i Karađorđeva ka Starom savskom mostu i Sarajevska i Gavrila Principa koje su jednosmerne ka Brankovom mostu. Savska i Karađorđeva su alternativni pravci i u suprotnom smeru.

U ulici Gavrila Principa od raskrsnice sa ulicom Mihajla Bogićevića do Crnogorske ulice biće uveden jednosmerni režim saobraćaja ka Brankovom mostu od 1. 7.2010. godine.

Za vreme trajanja radova za saobraćaj će biti zatvorene rampe za uključenje na autoput iz ulica Španskih boraca i Antifašističke borbe. Režim saobraćaja na ostalim rampama kružnih petlji ostaje nepromenjen kao i na ostalom delu novobeogradske ulične mreže.

Tokom radova na petlji kod Hitne pomoći biće zabranjen saobraćaj za sva vozila osim za vozila javnog prevoza, vozila hitnih službi i vozila gradskih komunalnih preduzeća.

Sekretarijat za saobraćaj apeluje na sugrađane da u toku trajanja radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.

REŽIM RADA LINIJA JAVNOG GRADSKOG PREVOZA

Od 1.7.2010. godine, u okviru FAZE Oa rehabilitacije mosta ''Gazela'' biće za saobraćaj zatvorene ulazne rampe iz pravca Savske ulice i Bulevara vojvode Mišića ka mostu ''Gazela'' i izlazne rampe sa mosta ''Gazela'' ka Ulici kneza Miloša i Bulevaru vojvode Putnika:

Ø Linije br.17 i 18 neće menjati trase u zoni mosta ''Gazela'';

Ø Linije br. 88, 89 i 601 delimično menjaju trase u zoni mosta ''Gazela'' u smeru ka Novom Beogradu, tako što će vozila sa ovih linija saobraćati do petlje kod ''Hitne pomoći'' i nazad preko mosta ''Gazela'' do svoje redovne trase;

Ø Linija br.94 delimično menja trasu u zoni mosta ''Gazela'' u smeru ka Miljakovcu, tako što će vozila sa ove linije saobraćati do petlje kod Hitne pomoći i nazad ispod mosta ''Gazela'' do svoje redovne trase;

Ø Vozila sa linije br.74 će u oba smera umesto Ulicom kneza Miloša i mosta ''Gazela'', saobraćati preko Trga Nikole Pašića, Dečanske ulice i Brankovog mosta zatim će saobraćati Ulicom Španskih boraca i Bulevarom Zorana Đinđića do svoje redovne trase.

Ø uspostavlja se nova tramvajska linija sa oznakom 13, koja će saobraćati od Bloka 45 do Banovog brda a na koju će biti preusmerena vozila sa postojećih tramajskih linija br.11 i 13, koje će se ukinuti.

U sklopu pomenute izmene trase linije br.74 biće ukinuta stajališta ''Admirala Geprata'' i ''Miloša Pocerca'' u smeru ka Bežanijskoj kosi i stajališta ''Višegradska'', ''Birčaninova'' i ''RK Beogradđanka'' u smeru ka Omladinskom stadionu u Ulici kneza Miloša kao i stajališta ''Sava centar'', Beogradska arena (Proleterske solidarnosti) i ''Beogradska arena'' u oba smera na Novom Beogradu.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JGS-a.

Od 1.7.2010. godine, u okviru rehabilitacije autoputa (deonice od mosta „Gazela“ do petlje Tošin bunar) – faza 1 (deonica od petlje Španskih boraca do rampi ka ulici Vladimira Popovića):

Ø Linija br.17 i sezonska linija ADA 5 će na delu od Omladinskih brigada do mosta ''Gazela'' saobraćati sledećom trasom:

Bulevar Dr Zorana Đinđića - Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka mostu ''Gazela'' i dalje redovnom trasom;

Ø Linije br. 18, 88, 601 i sezonska linija ADA 2 će na Novom Beogradu od kružnog toka kod Ulice Španskih boraca, saobraćati sledećom trasom:

Španskih boraca - Bulevar Dr.Zorana Đinđića - Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka mostu ''Gazela'' i dalje redovnom trasom;

Ø Linija br.89 će na Novom Beogradu od raskrsnica ulice Antifašističke borbe i Bulevara Milutina Milankovića saobraćati sledećom trasom:

Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka mostu ''Gazela'' i dalje redovnom trasom.

Ø Linija br.94 će na Novom Beogradu od raskrsnica ulice Španskih boraca i Bulevara Milutina Milankovića saobraćati sledećom trasom:

Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Vladimira Popovića - ulivna rampa ka

mostu ''Gazela'' i dalje redovnom trasom.

U sklopu pomenutih izmena biće ukinuta stajališta ''Sava centar'', ''Španskih boraca'' i ''Beogradska Arena (Proleterske solidarnosti) u Bulevaru Arsenija Čarnojevića (Autoput) u smeru ka mostu ''Gazela'' za linije br.17, 18, 88, 94, 601, ADA2 i ADA 5 kao i stajališta ''Milutina Milankovića'' i ''Blok 24'' u Ulici Proleterske solidarnosti u smeru ka mostu ''Gazela'' za linije br.89 i 94.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog prevoza.

U smeru ka Novom Beogradu i Zemunu vozila sa linija broj: 17, 18, 88, 89, 94, 601, ADA 2 i ADA 5 neće menjati trase.

SEKRETARIJAT ZA SAOBRAĆAJ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: