Gen.G angažovao NBA zvezdu da igračima bude “stariji brat”

Jedna od najjačih i najtrofenijih esport organizacija na svetu, južnokorejski Gen.G, od ranije poznat kao KSV Esports, angažovao je NBA košarkaška Krisa Broša, da igračima ove organizacije posluži kao savetnik i “stariji brat”.

Izvor: Nikola Saviæ RUR

Nedelja, 14.10.2018.

11:58

Gen.G angažovao NBA zvezdu da igračima bude “stariji brat”

On će na toj poziciji sarađivati sa igračima i stručnim štabom svih timova u kojima se Gen.G takmiči, u igrama Overwatch, League of Legends, Heroes of the Storm i PlayerUnknown’s Battlegrounds. Njegova uloga će biti da igračima pomogne u kriznim situacijama i na psihičkom planu, da nadgleda ophođenje prema igračima i rukovođenje timova, da igračima objasni kako da se drže u stresnim situacijama koje donosi vrhunski esport/sport, da pomogne u razvoju liderstva, ali i timskog rada…

Boš je ovom prilikom izjavio: “Sve u vezi Gen.G se poklapa sa mojim vrednostima i načinom rada. Oduvek sam želeo i planirao da se bavim treniranjem i mentorstvom u nekom koraku života i činjenica da ću to moći da radim sa esport timovima me, kao posvećenog gejmera, neverovatno raduje. Gradimo ekipe zasnovane na timskom radu i pobedničkim mentalitetom, gde je mentalno i fizičko zdravlje igrača jedan od naših primarnih prioriteta za velike uspehe”.

Boš naravno nije prvi NBA košarkaš koji na ličnom nivou se investira u esport, Pol Džordž ima sopstveni tim, dok je Šakil O’Nil još pre dve i po godine bio među prvima koji su uložili ozbiljan novac u esport,kao i Rik Foks sa timom Echo Fox. Naravno, tu su i brojni NBA timovi koji su osnovali svoja esport odeljenja kao celina.

Gen.G trenutno ima dva ključna takmičenja, gde narednih nedelja brani dve titule svetskog prvaka – jer su Gen.G timovi šampioni sveta u igrama League of Legends i Heroes of the Storm.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: