F1 Esports Pro Series počinje u oktobru

Da esport ozbiljno zahvata sve pore tradcionalnog sporta jasno je već par godina unazad, ali se čini da su ove godine kao nikada pre te tendecije ka esport proširene u različitim sportskim sfera.

Izvor: Nikola Saviæ RUR

Petak, 21.09.2018.

13:43

F1 Esports Pro Series počinje u oktobru

Tako je i devet timova koji se takmiče u “pravoj” formuli jedan organizovalo svoje esport ekipe, koje će se takmičiti u elektronskom pandanu Formuli 1, F1 Esports Pro Series, čija prva sezona počinje ovog oktobra.

Zvanična igra takmičenja je F1 2018 studija Codemasters, a partner za produkciju biće britanska kuća Gfinity, u čijoj će se Esports Areni u Londonu i održavati turniri, odnosno tri lajv događaja, koliko je planirano za ovu sezonu.

Termini održava su 10. oktobar, 31. oktobar, i veliko finale 16-17. novembra. Nagradni fond prve sezone je realtivno skroman, 200 000 dolara, ali postoje ambicionzi planovi za budućnost, kako je ovo sada trenutno samo “pilot” sezona.

Timovi koji učestvuju u Pro Series su Mercedes-AMG Petronas Esports, Red Bull Racing Esports Team, Hype Energy eForce India F1 Esports Team, Williams Esports, Renault Sport Team Vitality, Haas F1 Esports Team, McLaren Shadow, Toro Rosso Esports Team i Alfa Romeo Sauber F1 Esports Team.

Mečevi će biti prenoseni preko Fejsbuk Live i preko televizijskih mreža koje imaju prava na prenose trka Formule 1.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: