Major 2018: Space Soldiers i EnVyUs korak bliže Majoru

Ekipe Space Soldiers i EnVyUs bile su najbolje na EU Minor kvalifikacijama i sada su na samo korak od plasiranja na Major turnir u Bostonu.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Ponedeljak, 06.11.2017.

02:11

Major 2018: Space Soldiers i EnVyUs korak bliže Majoru

Podsećamo, EnVyUs je sa 2-0 prošao grupu A, dok je Space Soldiers sa 2-1 prošao grupu B, pa smo ove dve ekipe gledale već na početku plej-ofa. Turci su tada bili bolji od EnVyUs 2:1, dok je u drugom duelu OpTic prepustio samo 4 runde ekipi AGO. U finalu puta pobednika gledali smo sjajan duel OpTic Gaminga i Space Soldiers. Zelenom zidu je ubedljiva pripala prva mapa, drugo je isto tako uzeo SS, dok je treća mapa odlučena nakon produžetaka – Turci pobeđuju 22-20 i čekiraju put za Main Qualifier.

U putu gubitnika, EnVyUs se mučio sa AGO, dobili su nakon preokreta 2-1. U finalu puta gubitnika, sastali su se EnVyUs i OpTic Gaming – pobednik ide na korak od Majora. Sigurnom igru, Francuzi zasluženo osvajaju Inferno, gde su sve vreme bili u prednosti. Usledio je Train gde je ScreaM-ova ekipa opet bila bolja. Stigli su do 14:9 i bili veoma blizu osvajanja. Ipak, allu je bio sjajan AWP-om na A, dok je Magisk sam odlično čuvao B – 14:14. RpK iz popa pravi uvodan frag, potom ubija još dvojicu na A i praktično sam osvaja rundu. Poslednji napad, ekipa se odlučuje na fenomanalan napad na B sajt, sa smokovima i fleševima koji su neutralisali mixwell-ov AWP. Francuzi osvajaju sajt, a ritejk nije bio moguć, 16:14 za EnVyUs.
Ostalo je samo da se odigra finale, koje je pobedniku donosilo 15 000 dolara više. Turska ekipa, puna samopouzdanja, odigrala je fenomenalan meč, a EnVyUs je bio potpuno nemoćan. Na Cobblestone je bilo 16:5, dok je Inferno dobijen rezultatom 16:10. Najbolji igrač meča za SS, a verovatno i celog turnira, bio je XANTARES. Pobednik turnira dobio je 30 000 dolara, EnVyUs 15 000 dolara, dok je OpTic Gamingu pripalo 5 000 dolara.

Turski Space Soldiers je sigurno najprijatnije iznenađenje turnira, XANTARES je sjajan igrač o kome se ne priča koliko bi trebalo. Sjajno ga prati i Calyx, a ni ostali igrači nisu ništa lošiji. Ova ekipa sigurno ima snage da se umeša u borbu za Major. A završetkom ovog, i NA Minora, dobili smo sve učesnike Main Qualifiera koji je na programu tek od 12. do 15. januara.
Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: