Rocket League i Street Fighter V “predgrupe” za letnje Olimpijske igre

Intel je u partnerstvu sa Međunarodnim olimpijskim komitetom dogovorio organizaciju prvog Intel World Open esports turnir. Takmičenje će se održati uoči Olimpijskih igara 2020. u Tokiju pred publikom koja je došla da gleda Olimpijske igre. U sklopu ovog turnira biće igrani Rocket League kao i najpoznatija igra tog dela sveta Street Fighter V.

eSports

Izvor: Mihailo Markoviæ RUR

Četvrtak, 12.09.2019.

14:04

Rocket League i Street Fighter V “predgrupe” za letnje Olimpijske igre

Izvor: RUR Esports

Turnir će se održati od 22. do 24. jula 2020. godine, neposredno pre početka letnjih olimpijskih igara 2020. godine, 24. jula. Turnir će se održati u partnerstvu sa programerima navedenih igara. Svaki turnir će imati 250.000$ nagradnog fonda sa ukupnom vrednošću od 500.000$. Ovim turnirom, će obe igre zabeležiti svoj najvecći nagradni fond u istoriji njihovog postojanja. Sa obzirom na to da se turnir održava u Tokiu, očekuje se veoma velika posećenost sa obzirom na to je Street Fighter najpoznatija igra u Japanu.

Dvanaest zemalja će biti unapred odabrano za formiranje nacionalnih timova, a nacionalne kvalifikacije započinju u martu 2020. Akovaša zemlja nije deo unapred odabranih zemalja, održaće se regionalne kvalifikacije za odabir još osam timova. Ukupno 20 timova proći će do polufinala u Katovicama, gde će se samo sedam timova pridružiti japanskoj reprezentaciji koja svoju avanturu otpočinje u Tokiu.

Iako ga podržava MOK, takmičenje nije zvanični olimpijski događaj, ali je ovo i te kako veliki korak za esport koji bi veoma uskoro mogao da postane zvanični deo svih dešavanja tradicionalnog sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: