HotS: Maiev ponovo na udaru, Auriel bafovana

I dok se trenutno na PTR HotS serverima testiraju neke značajne promene koje bi sledeće nedelje trebalo da dospeju u igru, kao što su rework Variana i nerf Tracer, u live verziju igre stigao je novi balans patch.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Sreda, 21.03.2018.

21:07

HotS: Maiev ponovo na udaru, Auriel bafovana

Glavna tema ovih balans izmena ponovo je Maiev, koja ni posle nekoliko talasa nerfova nije spuštena na zemlju, pa je sada ponovo pod lupom. Situacija sa njom nas dosta podseća na svojevremeni dolazak Malthaela, koji je takođe nedeljama nakon izlaska i pored nekoliko nerf patcheva bio neverovatno jak i tek posle ko zna koliko iteracija je balans tim uspeo da ga svede na kakvo-takvo balansirano stanje.

Opet je smanjen damage na Fan of Knives, a cooldown za njen Trait je sada 12 sekundi, čak 4 više od početne verzije, što će omogućiti protivnicima da bolje iskoriste prilike za napade, a Maiev igrače naterati da malo više razmišljaju kada će koristiti trait.

Pored Maiev, Blaze je dobio nerfove na Bunkeru, koji se pre svega tiču pro scene, a blage nerfove na par ključnih talenata dobili su i Thrall, Greymane, Malfurion, Tyrael i Sonya.

Auriel je defnitivno drugi “glavni” heroj ovog patcha jer je ojačana na nekoliko polja, kako bi mogla lakše da dobija Hope, što će joj potencijalno pomoći da se malo vrati u metu, a buff je dobio i Artanis, tako što mu Blade Dash (Q) i Twin Blades (W) sada koštaju nešto manje mane. Blaga poboljšanja stigla su i za Vallau (W ima nešto veći damage) i Zul’jina, kome je povećan basic attack i smanjen cooldown na Ensnare.

Detaljnu listu svih promena koje su stigle sa ovim patchom možete pogledati prateći zvaničnu patch listu na ovom linku.

Biće zanimljivo ispratiti kako će silni nerfovi na Maiev uticati na njeno trenutno stanje u igri, ali je trenutno i pored nekoliko nerfova i dalje heroj koji ima 76% popularnosti na pro sceni, i 73% win ratea u partijama kada je nekim čudom ne banuju. Na ranked ladderu takođe ima ogromnu popularnost od 75%, a win rate od 53%, što je za “obične” partije takođe veoma jak win rate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: