Esports B92.net

Valve doneo konačnu odluku u vezi sa igračem TNC Predatora

Nakon nekoliko dana tišine, Valve se konačno oglasio u vezi sa igračem TNC Predatora, Karlom ”Kuku” Paladom i njegovom rasističkom izjavom.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

U svom Dota 2 blogu objasnili su celu situaciju, izjavivši da igrač nije banovan od strane kineske vlade, već da će to oni uraditi. Razlog tome, kako navode, je veoma loš pristup ovom problemu od strane same organizacije TNC Predator, koja je probala da prikrije grešku momka sa Filipina i da pritom očekuju da će izbeći bilo kakve konsekvence. Konačna odluka je da će igrač biti banovan na Dota 2 Mejdžoru u Čungkingu i da će TNC izgubiti 20% do sada osvojenih DPC poena.

Utisci Dota 2 zajednice su i dalje veoma podeljeni. Mnogi i dalje pružaju podršku ekipi sa FIlipina i navode da nije potrebna toliko velika kazna za mladog igrača koji svestan svoje greške. Najveći problem je i dalje to što Valve nema tačan pravilnik o svim dešavanjima u svojoj DPC sezoni, pa se neretko staraju nepotrebni problemi. Još jedan doaz o nedostatku pravilnika dogodio se prošle nedelje, kada je ekipa Test123 diskvalifikovana, iako se kvalifikovala na turnir preko južnoameričkih kvalifikacija.

Da li se vi slažete sa ovakvom odlukom Valve-a ili smatrate da je ovo prevelika kazna?

Izvor: RUR

Dota 2

Dota 2 - EPICENTER najavio Winter Clash

Epicenter je najavio novi Dota 2 turnir koji će se održati u Moskvi od 7-9. decembra 2018. godine. Na njemu će se takmičiti 6 najboljih svetskih ekipa za nagradni fond od $300,000. Pet ekipa dobilo je direktnu pozivnicu, dok će se poslednji takmičar odrediti preko kvalifikacija.

Dota 2 sreda 14.11. 17:45 Komentara: 2

Najavljeni durgi i treći Dota 2 Mejdžor za ovu sezonu

Po završetku DreamLeague Sezone 10, DreamLeague je objavio da će se treći Mejdžor održati u glavnom gradu Švedske,što će za njih biti drugi put da organziuju neki Mejdžor turnir. Vrlo brzo nakon toga dobili smo informaciju da će Kina dobiti drugi Mejdžor ove godine, koje će se održati u januaru.

Dota 2 sreda 7.11. 19:54 Komentara: 1

NiP se ponovo vraća na profesionalnu Dota 2 scenu

Pre deset dana kada je Piter “ppd” Dager najavio da će napustiti Optic Gaming, predstavio je novu petorku za sledeću sezonu, ali oni tada još uvek nisu bili vezani za neku orgnaizaciju. Danas je izašla informacija da će NiP po treći put probati da investira u Dota 2 scenu.

Dota 2 nedelja 16.09. 12:33 Komentara: 2

Izašao raspored za novu DPC sezonu

Valve je sinoć izbacio zvaničan raspored za novu DPC sezonu na posebnoj strani koja ima naslov ”Road to International”. Pored oficijalnih datuma za majnore i mejdžore dobili smo i objašnjenje kako će se bodovi deliti u novoj 2018/2019 sezoni.

Dota 2 četvrtak 6.09. 21:56 Komentara: 2

PPD predstavio tim za novu sezonu

Završio se The International, uskoro pičinje nova DPC sezona, a kao i svako godine sa njom dolazi i mnogo promena u Dota 2 sastavima. Otkad je napustio Optic Gaming krenule su spekuliacije o tome sa kim će Piter ”PPD” Dager osnovati novi tim, a sada smo konačno dobili oficijalnu informaciju.

Dota 2 četvrtak 6.09. 16:41 Komentara: 5

Nakon osam godina Dendi napušta Na'Vi

Jedna od najuticajnijih ličnosti iz Dota 2 scene će posle osam godina napustiti ekipu Natus Vincere. Na’Vi je pre neki dan na svom sajtu objavio da osvajač prvog TI-a neće više nastupati za žuto-crne.

Dota 2 ponedeljak 3.09. 16:44 Komentara: 8