Esports B92.net

Dota 2 – stigao 2018 Battle Pass, šta sve donosi?

Omiljeno doba godine Dota 2 igrača, pored samog The Internationala, je i otkrivanje Battle Passa i njegovog uzbudljivog sadržaja.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

Battle Pass je sistem ingejm dobara gde igrači kupuju različite levele, tako odključavajući raznorazne stvarčice za sebe u igri, i tim parama, odnosno sa 25% tih para, pomažu ukupni nagradni fond za najveći Dota 2 turnir godine – The International, koji će se ove godine održati u Vankuveru.

Šta je najzabavije? Tu je The Underhollow, novi PvPvE mod, gde se timovi od po tri igrača bore u pećinama kod Roshana, u borbi da pronađu – sir! I to najređi sir na svetu, Roshefort.

U pećini nas očekuju razna čudesa i čudovišta, a pećina se polako smanjuje kako vreme odmiče. Čini nam se da sve ovo zapravo podseća na Dota 2 Battle Royal, zar ne?

Tu je i novi Mutation mod, nešto slično kao što recimo StarCraft 2 ima u co-opu, svake nedelje će u Mutation mod biti dodavani razni novi parametri koji će “običnu” partiju pretvoriti u nešto drugačije. Recimo globalni Rupture događaji ili mogućnost da oživljavate vaše saigrače, a ti su samo dve od brojnih mogućnosti.

Ono što je posebno uzbudljivo za kompetitivne igrače, stiže role-based matchmaking sistem. Pre nego što uopšte uđete u partiju, izaberite vaš Lane/Poziciju – Safe, Mid, Offlane, or Support.

Stižu i Sprejevi, ukoliko igrate Heroes of the Storm, poznat vam je koncept sprejeva u MOBA igri i kako oni fukcionišu. Iznervirajte protivnika kao nikada pre i “obeležite” teritoriju kada ubijete protivnika.

Tu su još i timski izazovi, Creepovi u temi pećina, “napojnice” koje možete davati igračima tokom partija kao nagrade…

Tu je naravno još i puno toga drugog, a sve o tome možete saznati na zvaničnoj stranici, koju možete naći ovde.

Dota 2

Dota 2: Srbija stala u top 16 na WESG takmičenju

Reprezentacija Srbije je eliminisana sa WESG 2017, finalne završnice najvećeg svetskog takmičenja za nacionalne timove u Dota 2. Ipak, ovaj pohod je daleko od neuspeha, pošto je naš tim prošao više krugova eliminacije i takmičenje završio ispred mnogih drugih timova, a momci su osvojili i 10 000$.

Dota 2 četvrtak 15.03. 13:34 Komentara: 6

Virtus.Pro postavlja nove Dota 2 rekorde

Kraj Major turnira u Bukureštu gde je Virtus.Pro izdominirao nad VG.J nam je doneo i osveženi poredak na Dota Pro Circuit listi, koji kaže da je Virtus.Pro već sada osigurao mesto na The International 2018. Podsećamo, NIJE PODELJENA NI POLOVINA POENA KOJI SU U IGRI OVE GODINE.

Dota 2 ponedeljak 12.03. 15:34 Komentara: 10

Srbi podigli glas protiv varalica u Dota 2

Pored sve učestalijih priča o varalicama koje igraju sa mesečno plaćenim programom koji vam nudi sijaset opcija da varate tokom meča, novi talas žalbi prema Valveu ukazuje na katastrofalan propust u mehanici trejdovanja itema koja je omogućila da igrači kreiraju neograničenu količinu wardova i prodaju je, rezultirajući u ogromnim inventarima još pre početka meča.

Dota 2 ponedeljak 12.03. 15:15 Komentara: 17

Dota 2 – Zimske čarolije u Katovicama, počinje ESL One Major

U podne je zakazan okršaj kod OK Korala. Pardon, početak premijernog Majora u 2018. godini – ESL One Katowice. Rekordan broj ekipa (16) na jednom Majoru će se nadmetati za svoj dionagradnog fonda koji iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Par stvari se nalazi na testu kada je u pitanju ovaj Major, a mi ćemo spomenuti njih par.

Dota 2 utorak 20.02. 09:51 Komentara: 6