Esports B92.net

Dota2: Nikola “LeBronDota” Popović popunio roster ekipe NaVi

Ukrajinska organizacija Natus Vincere je danas objavila ime svog poslednjeg člana. U pitanju je provjereni igrač koji je u par navrata nastupao kao standin ekipe, momak koji je dosanjao svoj dječački san, the one, the only – Nikola "LebronDota" Popović!

vasilije savićević klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

Srpski internacionalac je široj javnosti poznat kao igrač koji je mijenjao Akhbar “Sonneiko” Butaeva u kvalifikacijama za GESC Jakarta, pomogavši sadašnjem timu da se kvalifikuje za LAN završnicu. On će zauzeti poziciju hard supporta, popularne petice, i činiće tandem support igrača sa Ilya “Lil” Ilyukom, još jednim novim članom ekipe. Nikola je do sada bio prva osoba kojoj se ukrajinska ekipa obraćala kada im je trebao support igrač, pa se izbor čini logičnim. U igri su bila još 3 kandidata čiji identiteti nijesu poznati, ali je Lebron bio jedini pravi izbor. Yevhen Zolotarov, izvršni direktor (CEO) organizacije, je izjavio da je zapanjen upornošću koju je Nikola pokazao i da je njegova motivacija primjer ostalim igračima.

Nikola je jedan od onih srećnika koji su dobili priliku da zaigraju za ekipu za koju Na‘vijaju. U saopštenju za javnost izjavio je sledeće:

“Konačno je došao i taj dan, moj san se ostvario! Igram Dotu već neko vrijeme, ali prvi turnir koji sam odgledao bio je The International 1. Tad sam se i zaljubio u ovu ekipu. Nikada ranije nijesam čuo za njih. Zapravo, nijesam čuo ni za jednog pro igrača prije TI-a. Postao sam njihov navijač nakon što sam vidio koliko je Na’vi dominantno osvojio turnir i sa koliko su strasti ulazili u mečeve. Tada se i rodio san da jednog dana zaigram sa njima. Iako se u tom momentu nije činio ostvarljivim nijesam odustajao od njega. Uopšte nije bitno koliko imate godina – ukoliko ste uporni i ukoliko usredsretite sve što imate na ostvarivanje svog sna, siguran sam da će se i ostvariti. Kako sam i sam navijač ove ekipe tačno znam šta navijači očekuju od mene, a to je da se vratimo u vrh. Uvjeravam vas da ću dati sve od sebe da se to ostvari. Želio bih zahvaliti organizaciji i saigračima što imaju vjere u mene.”

Trenutan, ali ne i konačan, sastav ekipe izgleda ovako:

Vladislav “Crystallize” Krystanek

Danil “Dendi” Ishutin

Viktor “General” Nigrini

Ilya “Lil” Ilyuk ©

Danilo “LeBronDota” Popović

Dota 2

Dota 2: Srbija stala u top 16 na WESG takmičenju

Reprezentacija Srbije je eliminisana sa WESG 2017, finalne završnice najvećeg svetskog takmičenja za nacionalne timove u Dota 2. Ipak, ovaj pohod je daleko od neuspeha, pošto je naš tim prošao više krugova eliminacije i takmičenje završio ispred mnogih drugih timova, a momci su osvojili i 10 000$.

Dota 2 četvrtak 15.03. 13:34 Komentara: 6

Virtus.Pro postavlja nove Dota 2 rekorde

Kraj Major turnira u Bukureštu gde je Virtus.Pro izdominirao nad VG.J nam je doneo i osveženi poredak na Dota Pro Circuit listi, koji kaže da je Virtus.Pro već sada osigurao mesto na The International 2018. Podsećamo, NIJE PODELJENA NI POLOVINA POENA KOJI SU U IGRI OVE GODINE.

Dota 2 ponedeljak 12.03. 15:34 Komentara: 10

Srbi podigli glas protiv varalica u Dota 2

Pored sve učestalijih priča o varalicama koje igraju sa mesečno plaćenim programom koji vam nudi sijaset opcija da varate tokom meča, novi talas žalbi prema Valveu ukazuje na katastrofalan propust u mehanici trejdovanja itema koja je omogućila da igrači kreiraju neograničenu količinu wardova i prodaju je, rezultirajući u ogromnim inventarima još pre početka meča.

Dota 2 ponedeljak 12.03. 15:15 Komentara: 17

Dota 2 – Zimske čarolije u Katovicama, počinje ESL One Major

U podne je zakazan okršaj kod OK Korala. Pardon, početak premijernog Majora u 2018. godini – ESL One Katowice. Rekordan broj ekipa (16) na jednom Majoru će se nadmetati za svoj dionagradnog fonda koji iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Par stvari se nalazi na testu kada je u pitanju ovaj Major, a mi ćemo spomenuti njih par.

Dota 2 utorak 20.02. 09:51 Komentara: 6
strana 1 od 28 idi na stranu