Esports B92.net

Dota2: Nikola “LeBronDota” Popović popunio roster ekipe NaVi

Ukrajinska organizacija Natus Vincere je danas objavila ime svog poslednjeg člana. U pitanju je provjereni igrač koji je u par navrata nastupao kao standin ekipe, momak koji je dosanjao svoj dječački san, the one, the only – Nikola "LebronDota" Popović!

vasilije savićević klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

Srpski internacionalac je široj javnosti poznat kao igrač koji je mijenjao Akhbar “Sonneiko” Butaeva u kvalifikacijama za GESC Jakarta, pomogavši sadašnjem timu da se kvalifikuje za LAN završnicu. On će zauzeti poziciju hard supporta, popularne petice, i činiće tandem support igrača sa Ilya “Lil” Ilyukom, još jednim novim članom ekipe. Nikola je do sada bio prva osoba kojoj se ukrajinska ekipa obraćala kada im je trebao support igrač, pa se izbor čini logičnim. U igri su bila još 3 kandidata čiji identiteti nijesu poznati, ali je Lebron bio jedini pravi izbor. Yevhen Zolotarov, izvršni direktor (CEO) organizacije, je izjavio da je zapanjen upornošću koju je Nikola pokazao i da je njegova motivacija primjer ostalim igračima.

Nikola je jedan od onih srećnika koji su dobili priliku da zaigraju za ekipu za koju Na‘vijaju. U saopštenju za javnost izjavio je sledeće:

“Konačno je došao i taj dan, moj san se ostvario! Igram Dotu već neko vrijeme, ali prvi turnir koji sam odgledao bio je The International 1. Tad sam se i zaljubio u ovu ekipu. Nikada ranije nijesam čuo za njih. Zapravo, nijesam čuo ni za jednog pro igrača prije TI-a. Postao sam njihov navijač nakon što sam vidio koliko je Na’vi dominantno osvojio turnir i sa koliko su strasti ulazili u mečeve. Tada se i rodio san da jednog dana zaigram sa njima. Iako se u tom momentu nije činio ostvarljivim nijesam odustajao od njega. Uopšte nije bitno koliko imate godina – ukoliko ste uporni i ukoliko usredsretite sve što imate na ostvarivanje svog sna, siguran sam da će se i ostvariti. Kako sam i sam navijač ove ekipe tačno znam šta navijači očekuju od mene, a to je da se vratimo u vrh. Uvjeravam vas da ću dati sve od sebe da se to ostvari. Želio bih zahvaliti organizaciji i saigračima što imaju vjere u mene.”

Trenutan, ali ne i konačan, sastav ekipe izgleda ovako:

Vladislav “Crystallize” Krystanek

Danil “Dendi” Ishutin

Viktor “General” Nigrini

Ilya “Lil” Ilyuk ©

Danilo “LeBronDota” Popović

Dota 2

Dota 2 – Zimske čarolije u Katovicama, počinje ESL One Major

U podne je zakazan okršaj kod OK Korala. Pardon, početak premijernog Majora u 2018. godini – ESL One Katowice. Rekordan broj ekipa (16) na jednom Majoru će se nadmetati za svoj dionagradnog fonda koji iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena. Par stvari se nalazi na testu kada je u pitanju ovaj Major, a mi ćemo spomenuti njih par.

Dota 2 utorak 20.02. 09:51 Komentara: 6

@LeBronDota pokidao - Na'Vi putuje na GESC Jakarta Minor

U više nego uzbudljivoj finalnoj seriji CIS kvalifikacija za minor Dota 2 turnir koji nas očekuje polovinom marta u indonežanskoj prestonici, Natus Vincere je jedva savladao Team Spirit, i osigurao učešće na osmom turniru ove godine, a šestom Minor turniru iz DPC serijala.

Dota 2 utorak 9.01. 15:50 Komentara: 6

Dota 2: Vici Gaming odbio da pobedi Team Secret

Team Secret je šampion četvrtog Captains Draft turnira, pobedivši Vici Gaming 3:2 u finalu koje je više puta nateralo gledaoce da besno pesnicom prete ekranu. Čitava serija je u znaku impresivnih i razočaravajućih poteza obe ekipe, gde su se junaci i tragičari smenjivali ne na nivou partije, već na nivou svake pojedinačne borbe. Na kraju je upornija i stabilnija ekipa pobedila, pa je Team Secret dodao 450 poena i potvrdio prvo mesto u Dota Pro Circuit serijalu, a Puppan i momci su osvojili i 108 000$.

Dota 2 ponedeljak 8.01. 12:39 Komentara: 5

Dota 2 - Rusi napadaju Katowice

Poznato je svih 8 direktnih učesnika ESL One Katowice Majora. Izgleda da je situacija u Dota Pro Circuitu počela da se kristališe, pa tako već imamo ekipe koje učestalo dobijaju direktne pozive za učešće kako na Minorima tako i na Majorima.

Dota 2 petak 5.01. 14:01 Komentara: 2

Online deo Games.Con Dota 2 turnira završen

Tokom vikenda je odigran online deo Dota 2 turnira koji nas očekuje na Games.Con festivalu ovog vikenda. Sam LAN deo turnira će biti odigran u subotu, 16.12. od 10 časova ujutro, a u borbu za nagradni fond od 1000EUR stupiće osam najboljih ekipa iz online faze turnira.

Dota 2 utorak 12.12. 12:01 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu