Esports B92.net

Renegades i NRG ubedljivi na startu Majora u Katovicama

Završen je i drugi dan prvog CS:GO Majora 2019. godine, pa sada moramo priznati da je Australijska ekipa iznenadila svakoga sjajnim nastupom na ovom turniru, s obzirom da su zvanično bili prva ekipa koja je osigurala plasman u Legend Stage.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Ekipa Renegades je danas savladala favorizovani Ence u borbi za narednu fazu Majora u Katovicama. Australjianci predvođeni trenerom Aleksandrom ”Kassad” Trifunovićem, premašili su svačija očekivanja, ostvarivši skor od 3-0 u ovoj fazi. Moglo se polemisati o tome, da li će oni uopšte uspeti da prođu dalje, ali sjajnom igrom, zasluženo su po prvi put osigurali učešće na Legend Stage-u.

Odmah nakon njih odigrao se i duel NRG-a i Tyloo-a, gde bi pobednik takođe prošao dalje. Za razliku od Rengeadesa, severnoamerička ekipa bila je jedan od glavnih favorita za nastavaki jedini favorit koji je tu ulogu bez problema i opravdao. Oni su takođe slavili u sva 3 svoja duela i samim tim ovaj tim će takođe po prvi put učestvovati u drugom krugu jednog Major turnira.

Poslednji duel dana bio je između dve ekipe, koje su se borile za opstanak. U tom duelu mladi brazilski sastav je izašao kao pobednik, a druga ekipa koja će pakovati kofere je ruski Spirit. Po mnogima oni su i bili najslabija ekipa na ovom takmičenju, pa su zajedno sa GreyHoundom, završili svoje učešće u Poljskoj. Greyhound je prethodno savladan od strane Fnatica, koji je nakon 0-2, preživeo ovaj drugi dan. Oni će se prekosutra boriti sa ekipom G2, gde će poraženi ekipa napustit Katovice.

Nakon dva veoma aktivna dana, sutra će se igrati samo 3 duela. Prvi na scenu izaći će Vici Gaming i Vitality, nakon toga igraće Tyloo i AVANGAR, a dan će zatvoriti Winstrike i Ence. Koje tri ekipe će po vama sutradan obezbediti plasman u narednu fazu?

CS:GO

Mousesports ponovo menja 2 igrača

Nakon serije loših rezultata i nesupeha tokom kvalifikacija za Mejdžor u Katovicama, ekipa Mousesports je odlučila da mora da napravi velike promene, ukoliko žele da se vrate na sam vrh, pa su samtim tim doneli odluku da zamene dva igrača.

CS:GO utorak 5.02. 17:29 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu