CS:GO Spektakl – Skadoodle doneo Cloud9 titulu šampiona!

U spektakularnom finalu, videli smo najbolje što Counter-Strike može da pruži. Ekipa Cloud9 je oduševila sve i pobedila favorizovani FaZe za svoju prvu Major titulu!

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Ponedeljak, 29.01.2018.

01:59

CS:GO Spektakl – Skadoodle doneo Cloud9 titulu šampiona!

Kakvo finale smo gledali u Bostonu! ELEAGUE i SAD kao da su se pretplatili na uzbudljive Major završnice. Posle prošlogodišnjeg Astralis preokreta protiv VP, ovoga puta smo gledali bar podjednako sjajan meč. Pre početka meča videli smo detaljnu analizu seangares-a i YNk-a, a 30-ak minuta nakon zakazanog početka usledili su pikovi.

Američki sastav je birao Mirage, FaZe se opredelio za Overpass, a eventualna treća mapa bila je Inferno. Mirage je pripao ekipi FaZe 16:14, Cloud9 je bio siguran na Overpass 16:10, da bi na Infernu uzbuđenje kulminiralo, pa smo nakon dva produžetka, nekoliko clutch rundi i uzbudljivih preokreta dobili novog Major šampiona – ekipu Cloud9! Američki tim je do titule došao na najteži mogući način, pobedivši G2, SK i FaZe, što ovu titulu čini još većom.

Najbolji u evropskom sastavu bio je GuardiaN, naročito na Mirage, dok je sa druge strane američki snajper Skadoodle odigrao nestvarnu partiju kada je bilo najpotrebnije, uz podršku tarika i autimatica.
Mirage [14:16 FaZe]

Cloud9 je počeo na T strani, a u prvoj rundi su se odlučili da napadnu B sa dve smoke-a ka šortu. Uspeli su da preuzmu sajt, Olof je bio nemoćan iza dima, pa se američki sastav dobro postavio za odbranu ritejka – 0:1. Naredne dve runde lako je uzeo Cloud9, a četvrtu je zamalo ukrao Skadoodle sa tri brza fraga, ali je karrigan kapitenski doneo prvu rundu ekipi – 1:3. Ono što nije uspeo u toj, uspeo je u sledećoj rundi Skadoodle, sa 3 dobra fraga AWP-om na B resetuje protivnika. Amerikanci ulaze u seriju koja traje do 8:1, ali tada je prekidaju rain i NiKo čvrstom postavkom na A, u jednoj je Olof iznenadio protivnika, a poluvreme je zatvorio GuardiaN sa 4 fraga AWP-om – 6:9 za Cloud9.

FaZe napadom na A dobija drugu pištolj rundu, ali tarik u sledećoj pravi tri scout asistencije i jedan frag, za 7:10. Dobijaju još dve runde, a posle toga FaZe ulazi u seriju. Proradili su olof i rain, fokus je bio A sajt, koji su sjajno odigravali uz pomoć smoke granata, te tako eksploatisali pasivnu igru Cloud9 na A sajtu, koja se bazirala na stairs-CT pozicijama – 12:12. Olof i GuardiaN su u kasnoj fazi runde odlaze na B i dobijaju rundu, pa FaZe dobija ekonomsku priliku za uvećanje prednosti, što koristi za 15:12. Vratio se C9 na 15:14, ali u poslednjoj rundi FaZe odigrava dobar B napad i lako sprečava ritejk za 16:14!
Overpass [16:10 Cloud9]

Američki sastav je u prvoj rundi odbranio napad na B, da bi sledeću doneo Stewie2k u konektoru, a došlo se i do lakih 3:0. U prvoj full buy rundi je bio dobar Skadoodle AWP-om na midu za 4:0. Agresivna igra CT strane je bila nerešiv problem za evropski tim, pa se došlo do čak 8:0. Tada FaZe probija B sajt i dobija rundu, a u narednoj rain zarađuje HE granatom još jednu – 8:2. Tri naredne runde su naizmenično razmenjivale dve ekipe za 10:3, da bi se na poluvreme otišlo sa 12:3.

Rain sa tri brza fraga iz toaleta donosi drugu pištolj rundu, ali Stewie u sledećoj kalašom dobija force rundu, a u jednoj je i Skadoodle bio heroj za 15:4. NiKo je produžio nadu svog tima, dobar je bio i Olof, a Cloud9 je čekao svoju šansu. Na kraju, ona se pojavila u 26. rundi kada je GuardiaN bio nadmudren, pao je i rain, dok su Olof i NiKo bili nemoćni u 2v2 ritejku, pa Amerikanci dobijaju pik evropskog tima – 16:10.

Inferno [22:19 Cloud9]

Američki sastav je krenuo na T strani, zauzeli su A sajt, ali su NiKo i karrigan bili dobri u ritejku pa je FaZe poveo 1:0. Ipak, Cloud9 opet odigrava odličan force, sa 2 kalaša, probijaju B sajt i izjednačavaju. U sledećoj Skadoodle rešava 1v2 situaciju, a prednost njegovog tima tada počinje da raste – 5:1. FaZe tada menja odbranu na A sajtu, odigravaju pasivnije, a Olof i karrigan su tako zaradili dve runde na šortu za 5:3. Tarikov tim je konstantno smokovao GuardiaN-a na dugom, ali su zato prepuštali kontrolu banane, što je ipak pogodovalo ekipi FaZe u nastavku. Ekonomski problemi Amerikanaca doveli su do još većih problema, FaZe pravi preokret na 8:5, a Skadoodle sam donosi dve runde svojoj ekipi za smanjenje prednosti – 8:7.

FaZe napada B u drugoj pištolj rundi, odlaze na velikih 11:7, a u prvoj full buy rundi je emkom bio odličan niko drugi nego Skadoodle za 11:8. Ipak, usledio je turbulentan period meča, nijedan od timova nije mogao da veže nekoliko rundi, pa se došlo do 14:11. NiKo sa dva brza fraga nad autimaticom i Stewie2k na banani otvara B, a u sprečavanju ritejka su svi igrači poginuli, ali ipak doneli rundu – 15:11. Loš buy protivnika je iskoristio tarik u narednoj rundi sa tri fraga na A sajtu za 15:12. Karrigan je odlučio da ekipa štedi novac do poslednje runde, pa je Stewie to lako iskoristio za 15:14. U poslednjoj, karrigan je poslao tim na A, pokušali su da izvuku neki pik protivnika, a nedugo pre kraja se odlučuju na rotaciju na B, ali je ostalo svega 10 sekundi pre kraja! Stewie je to lako rešio i odveo svoj tim u produžetke.

Stewie je AWP-om bez problema zaustavio ponovni napad na B, a tarik i Skadoodle su u još dve runde bili sjajni na A za 18:15 i tri šanse za titulu, tada su krenula prava uzbuđenja. NiKo se sakrio u smoke na banani, pustio 4 igrača da prođu pored njega, i ubio poslednjeg, koji je nosio C4. FaZe je uspeo da sačuva eksploziv i priđe na dve runde.

U sledećoj je Cloud9 napao A sajt, Skadoodle i Stewie ostali su protiv karrigana i NiKa. Skadoodle ja pao, Stewie je ubio NiKa iz pita, a karrigan širokim pikom nadmudrio protivnika, iako je imao tek 38 HP-a, za 18:17. Kada smo mislili da uzbudljivije ne može, stigao je demant. Cloud9 je rašovao B, NiKo i karrigan su ubili trojicu, a autimatik i tarik su 2v4 situaciju pretvorili 2v1. Ipak, to nije smetalo GuardiaN-u da ubije obojicu i deaktivira C4 za 18:18!
Novi produžetak je krenuo, a NiKo i karrigan su ponovo bili uspešni u ritejku, a bosanski igrač je deaktivirao C4 pola sekunde pre kraja za vođstvo. Tarik je u sledećoj sprečio ritejk B sajta, iako su on i autimatic bili u nezavidnoj poziciji, a Cloud9 dobija i narednu rundu za 20:19.

Pri promeni strana, FaZe je napao A sajt, tarik je ubio raina i karrigana, ubrzo su uzvratili GuardiaN i olof, ali je Skadoodle ostao u smoke u sajtu i napravio dosta problema, dok su igrači sa B rotirali i doneli nove dve šanse za pobedu. Evropski tim je napao B, pala su dva igrača, ali i tri igrača FaZe, a GuardiaN se ubrzo našao u 1v2 poziciji. Nije mogao ponovo da spase svoj tim, Skadoodle ga je ubio AWP-om, RUSH deaktivirao C4 i stavio tačku na sjajno finale koje će sigurno ući u anale najboljih Major mečeva.
Nakon što je popularni Skadaddy napravio poslednji frag, stadion u Bostonu je eksplodirao, a voditeljka Smix pozvala je, inače nepričljivog, snajperistu na razgovor. Iako nije puno toga rekao, staloženi igrač je ipak promenio inače ledeni izraz lica, na kome se sada mogla videti i neka emocija.

Ovime se završava jedan sjajan turnir koji je zapečaćen spektakularnim finalom. Cloud9 je postao prva ekipa iz SAD koja osvaja Major, kao i prvi tim koji sa 0-2 skorom u grupnoj fazi osvaja titulu, a preokret nije izostao ni na poslednjoj mapi.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: