Esports B92.net

Major 2018: G2 i Cloud9 prošli, FlipSid3 ispao

Treća runda uvodne etape na Majoru je iza nas, pa smo dobili imena prva dva tima koja sa maksimalnim učinkom prolaze dalje, te dve ekipe koje napuštaju takmičenje.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Dan je otvorila ekipa FaZe, koja je htela da popravi utisak od prethodnog dana, pa su bez imalo opuštanja ubedljivo dobili ekipu QB Fire, 16:6 na Mirage. EnVyUs se u narednom meču zabalo spasio bruke jer su Francuzi vodili 13:2 na poluvremenu, a Flash Gaming je u drugom stigao na samo rundu zaostatka. Ipak, iskustvo igranja je presudilo, a u završnici se istakao RpK sa par bitnih fragova – 16:13.

XANTARES je ponovo predvodio Space Soldiers u novoj pobedi, bili su bolji od Misfitsa rezultatom 16:13 na Train. Američki tim, kod koga se vide znatni pomaci u igri i dalje ima šansu da prolaz, a uvek je lepo videti nove timove na sceni. Na’Vi je, kao i FaZe, želeo da se iskupi za ubedljiv poraz u drugom kolu, pa su Sproutu prepustili samo 3 runde na Mirage.

U meču za prolaz, francuski G2 je jedva izvojevao pobedu protiv Vega Squadron na Overpass. Veoma lako su odigrali CT stranu na Overpass, gde je na pauzi bilo 12:3. Međutim, Rusi su bili poprilično agresivni (kao i uvek), a na ovoj mapi se napadačka igra na CT strani uvek isplati, pa smo gledali produžetke. Ipak, tu su se istakli kennyS i bodyy, pa su Francuzi obezbedili mesto u drugoj fazi. U narednom duelu, Liquid je u sjanom meču dobio Renegades rezultatom 16:14 na Cobblestone, a nitr0 je zabeležio čak 36 fragova.

U meču na ispadanje, AVANGAR je na Trainu bio bolji od FlipSid3. CIS tim je imao odličan start na CT strani, poveli su 7:0, a do kraja poluvremena je bilo 11:4. FlipSid3 je dobio pištolj rundu, ali su nakon toga odigrali traljavo, izgubili neke lake runde i na kraju se oprostili od takmičenja – 16:7 za AVANGAR. U poslednjem meču dana, Cloud9 je razbio mousesports na Trainu i otišao u drugu fazu turnira sa 3:0.

Danas se završava kompletna faza, a mečevi će se igrati do kasno u noć:

Misfits – AVANGAR – 16h
Liquid – Vega Squadron – 17:15h
FaZe – Na’Vi – 18:30h
Space Soldiers – mousesports – 19:45h
Renegades – Sprout – 21h
QB Fire – EnVyUs – 22:15h


1. meč pete runde – 23:30h
2. meč pete runde – 00:45h
3. meč pete runde – 02:00h


1. meč šeste runde – 03:15h
2. meč šeste runde – 04:30h


Trenutna tabela izgleda ovako:

Izvor: KlanRUR

CS:GO

strana 1 od 12 idi na stranu