31 lice umrlo u Kini od SARS-a

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2003.

08:59

Default images
U provinciji Guangdong, na jugu Kine, u poslednjih mesec dana od teške zarazne bolesti pluća SARS umrlo je 31 lice, saopštio je u sredu porptparol u Guangzuu, glavnom gradu ove provincije. Prema njegovim rečima, 24 lica umrla su u Guangzuu, a sedam u drugim gradovima provincije Guangdong. Kineski zdravstveni eksperti još ne znaju da li su uzroci smrti u ovim provincijama direktno povezani sa misterioznom bolešću pluća koja je zahvatila tri kontinenta. Prema saopštenju Svetske zdravstvene organizacije, od atipične upale pluća do sada je umrlo 10 lica u Hongkongu, četiri u Vijetnamu i tri u Kanadi, dok je oko 500 ljudi inficirano teškom zaraznom bolešću pluća SARS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: