Kandić: Opasna klima u Srbiji

Izvor: B92

Nedelja, 23.03.2003.

18:03

Default images

Fond za humanitarno pravo podržava borbu protiv organizovanog kriminala i poziva državne organe da otvore pitanje ratnih zločina i “etnički motivisanih kriminalnih dela”. Direktor Fonda, Nataša Kandić, za B92 kaže da je klima u Srbiji posle ubistva premijera Zorana Đinđića opasna. “Nestanak profesora Matematičkog fakulteta Predraga Polića i pretnje smrću profesoru Filozofskog fakulteta Aljoši Mimici, nisu ni malo bezazleni događaji, s obzirom da se u oba slučaja radi o osobama hrvatske nacionalnosti”, kaže Nataša Kandić. "Ovi događaji posle ubistva premijera pokazuju da dolazi do jedne homogenizacije tih, navodno patriotskih, snaga, koje sada pokušavaju da iskoriste ovu situaciju obračuna sa kriminalom i kriminalcima. Činjenica da se vrlo prećutkuje okolnost i klima u kojoj je premijer Đinđić ubijen, čini se da pogoduje upravo tom delu institucija povezanim sa kriminalcima, koji od 1991. godine predstavljaju glavnu podršku stavaranju, funkcionisanju i održavanju sistema i ideologije prethodnog režima", rekla je Nataša Kandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: