Biz - B92.net

Orban: Evropa bez nove strategije prekida saradnju sa Rusijom

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: ARIS OIKONOMOU - POOL - EPA EFE
Foto: ARIS OIKONOMOU - POOL - EPA EFE

"Osovina evropske privrede decenijama je bila jeftina energija iz Rusije, ali većina zemalja EU, pre svega Nemačka i Francuska, dovele su do toga da se Evropa odvoji od saradnje sa Moskvom, a niko nije predložio drugi model", izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

On je za državni radio Košut rekao da Mađarska ne podržava tu ideju i da je ne smatra dobrom, ali da je većina članica EU, a posebno Nemačka i Francuska, uspela da zaokruži takav model prekidanja saradnje sa Rusijom.

"Evropa svakog dana nastavlja da prekida saradnju sa Rusijom, a nije donela novu strategiju i za to pitanje nema odgovora", ukazao je Orban, prenele su RIA novosti.

Mađarski premijer je istakao da kupovina gasa iz SAD košta Evropu mnogo više. Orban je rekao da je Evropa podeljena na dva tabora, od kojih je većinski „ratni tabor” koji podržava sankcije prema Rusiji, iako one nisu donele rešenje za sukob u Ukrajini, i drugi tabor kojem pripada i Mađarska koji se zalaže za mirno rešenje u Ukrajini i reviziju sankcija. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.