Prajm dej: Prodaja Amazona za dva dana premašila 11 milijardi $

Promet na malo u SAD tokom Amazonovog 48-časovnog događaja Prajm Dej premašio je raniji rekord zabeležen za vreme prošlogodišnjeg Sajberponedeljka.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2021.

16:26

Prajm dej: Prodaja Amazona za dva dana premašila 11 milijardi $
Foto: Depositphotos/wolterke

Ukupan promet u e-trgovini je u ponedeljak i utorak iznosio više od 11 milijardi dolara, što je rast od 6,1 posto u odnosu na Prajm Dej održan u oktobru 2020, prema indeksu koji prati kompanija Adobi analitiks, izveštava CNBC.

Taj indeks obuhvata više od bilion onlajn poseta američkim maloprodajnim sajtovima i preko 100 miliona artikala u 18 kategorija proizvoda.

Promet na malo na mreži iznosio je u ponedeljak, prvog dana Prajm Deja, 5,6 milijardi dolara, a drugog dana 5,4 milijarde dolara, navodi se u saopštenju Adobija.

Minuli ponedeljak je najprometniji dan po digitalnoj prodaji u dosadašnjem toku godine, a utorak je drugi po vrednosti, dodali su iz Adobija.

Tokom prošlogodišnje sezone prazničnih kupovina, za vreme Sajberponedeljka, ostvaren je promet od oko 10,9 milijardi dolara, što je američki jednodnevni rekord u onlajn potrošnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: