Hitrou zatvara jednu pistu

Najveći aerodrom u Velikoj Britaniji i jedno od čvorišta svetskog vazdušnog saobraćaja Hitrou zatvara jednu od dve piste i obustaviće aktivnosti na terminalima.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

20:02

Hitrou zatvara jednu pistu
Foto: Depositphotos, rixipix

Aerodrom će ostati otvoren kako bi se omogućilo dopremanje medicinske opreme i prehrambenih namirnica u Veliku Britaniju i omogućio transport Britanaca iz inostranstva, navodi se u saopštenju Hitroua.

"Naš zadatak je da ostanemo otvoreni i da sigurno funkcionišemo", dodaje se u saopštenju i precizira da će mere smanjenja aktivnosti Hitroua omogućiti i smanjenje troškova aerodroma tokom krize.

U tom cilju, aerodrom od danas "prelazi na operacije na samo jednoj pisti" za sletanje i uzletanje, a "naredih nedelja se privremeno prebacuju sve aktivnosti vezane za putnike sa terminala 3 i 4 na terminale 2 i 5", saopštio je Hitrou.

Prema saopštenju od petka, Hitrou je zabeležio pad prometa od 75 odsto zbog pandemije koronavirusa. I ostali aerodromi u Velikoj Britaniji su takođe smanjili aktivnosti, a manjim aerodromima preti bankrotstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: