Indija potpuno zabranila elektronske cigarete

Nju Delhi -- Indija je uvela zabranu elektronskih cigareta, izjavio je danas Nirmala Sitarman, ministar finansija te zemlje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/librakv
Foto: Depositphotos/librakv

Zabrana uključuje "proizvodnju, uvoz/izvoz, transport, prodaju, distribuciju, skladištenje i oglašavanje povezano sa elektronskim cigaretama", istakao je ministar.

Zabrana vlade Indije stupa odmah na snagu, a dolazi nakon što je država Njujork uvela zabranu određenih ukusa elektronskih cigareta, koja počinje od ove nedelje.

Njujorška zabrana trajaće 90 dana a dozvoljene su samo arome mentol i duvan.

Prethodno su u toku ove nedelje mediji izveštavali o tome da su proizvodi američkog proizvođača elektronskih cigareta Džuls povučeni sa kineskog tržišta, ali nije dato zvanično objašnjenje za taj potez.

Ministar zdravstva Indija predložio je zabranu u interesu javnosti, rekavši kako se mo0ra obezbediti da elektronske cigarete ne postanu "epidemija" među decom i mladima, kaže se u nacrtu odluke u koju je Rojters imao uvid.

Naime, Indija ima 106 miliona odraslih pušača, a samo ih je u Kini više, što te zemlje čini unosnim tržištima za dunavnske kompanije.

strana 1 od 203 idi na stranu