Svet

Petak, 21.06.2019.

12:09

Ekonomija nema nikakvo opterećenje: "Izvanredna vest skidanje Srbije sa FATF-a liste"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je izvanredna vest skidanje Srbije sa FATF-a liste.

Izvor: Beta

Ekonomija nema nikakvo opterećenje:
Foto: Depositphoto, ZemunDesing, 8750623

Vučić je novinarima u Minsku rekao da je srećan zbog toga, kao i zbog toga što je Srbija emitovala na međunarodnom finansijskom tržištu obveznice u evrima sa rokom dospeća od 10 godina po kuponskoj stopi od 1,5 odsto, odnosno stopi prinosa od 1,6 odsto.

On je kazao da Srbija više nema nikakvo opterećenje što se tiče ekonomije, ali da "zbog Kosova ne može da se raduje".

"Dajući nam ovako nisku kamatnu stopu od 1,61 odsto a da su pritom uzeli sve rizike i oko Kosova ... Da nema tog problema bila bi još niža kamate, neko bi rekao džabe novac na međunarodnom tržištu", rekao je Vučić.

On je kazao da to znači 380 miliona evra direktne uštede za građane na samo jednu milijardu zaduženja.

Vučić je kazao da je Srbija u najboljoj ekonomskoj situaciji u svojoj istoriji i da će do kraja godine prosečne plate biti preko 500 evra.

"Sve nam je super, samo nam je Kosovo problem", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: