Prihodi Tvitera nadmašili očekivanja Volstrita, akcije buknule

Kompanija Tviter je objavila da je u prvom kvartalu ostvarila bolje prihode od očekivanih i iznenađujući rast broja aktivnih mesečnih korisnika.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2019.

14:40

Prihodi Tvitera nadmašili očekivanja Volstrita, akcije buknule
Foto: epa/Sascha Steinbach

To bi, ocenjuje Rojters, mogao biti signal da je medijska platforma na putu održivog rasta nakon godinu dana stagnacije rasta korisnika.

U prvom tromesečju 2019., broj mesečno aktivnih korisnika povećao se za devet miliona na 330 miliona u odnosu na prethodni kvartal, dok su analitičari u proseku očekivali 318,8 miliona, odnosno gubitak od 2,2 miliona korisnika, prema podacima kompanije Refinitiv.

Prihod Tvitera je u prvom kvartalu porastao za 18 odsto na godišnjem nivou, na 787 miliona dolara, premašivši tako očekivanja Volstrita i projekciju prihoda od 776,1 milion dolara.

Na povećanje prihoda uticala je prodaja oglasa koja je takođe skočila za 18 odsto na 679 miliona dolara. U SAD, prihodi od oglasa porasli su za 26 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Ukupni operativni troškovi porasli su za 18 posto na 693 miliona dolara u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Tviter je prijavio kvartalni profit od 191 milion dolara ili 25 centi po deonici, u poređenju sa 61 milion dolara ili osam centi po akciji, godinu dana ranije.

Najnovija vest prouzrokovala je da akcije kompanije skoče za osam odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: