Svet

Sreda, 24.07.2019.

15:30

Alibaba počinje s prodajom američkih proizvoda

Kineska kompanija za onlajn trgovinu Alibaba otvorila je svoja vrata američkim proizvodima na svojoj najstarijoj platformi Alibaba.com, piše BBC.

Izvor: Bankar.me

Alibaba počinje s prodajom američkih proizvoda
Džek Ma, vlasnik Alibabe FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kompanija od sada nudi alate američkim kompanijama koji omogućavaju takozvanu "business to business" prodaju putem platforme, u Sjedinjenim Američkim Državama i na globalnom planu.

Kompanija Alibaba, koja je tradicionalno usmerena na Kinu, pohvalila se da ima 10 miliona aktivnih kupaca u više od 190 zemalja i regija. Novi poslovni potez će im omogućiti da se takmiči s globalnim divovima onlajn trgovine poput Amazona.

Iz Alibabe su saopštili da će se američka kompanija Robinson Fresh 23. jula pridružiti platformi. Saradnja na poslovnom planu usledila je nakon što je u martu potpisana "strateška saradnja" između Alibabe i američke kancelarije za isporuku kancelarijskih usluga.

Novi poslovni potez dolazi u vreme napetih odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i Kine, koje su praktično u trgovinskom ratu od protekle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: