Svet

Subota, 22.06.2019.

12:37

"Kineskoj ekonomiji ide veoma dobro, uprkos trgovinskom ratu sa Amerikom"

Kineskoj ekonomiji ide veoma dobro uprkos trgovinskom ratu sa Amerikom, rekao je izvrši direktor rudarske kompanije BHP Biliton, Endrju Mekenzi.

Izvor: B92

FOTO: EPA-EFE, Aleksandar Plavevski

On je objasnio da je BHP, kao najveća rudarska kompanija na svetu, u velikoj meri oslanja na izvoz u Aziju, posebno u Kinu. "Mi nismo direktno pogođeni padom trgovine između Kine i Sjedinjenih Država", istakao je on.

Kineski sektor čelika beleži rekordnu proizvodnju, delom zbog usredsređenosti vlade na ulaganje u infrastrukturu, dodao je Mekenzi.

Podsetimo, trgovinski rat između Amerike i Kine još traje i neizvesno je kada će biti postignut dogovor za njegov prekid. Jedna od njegovih najvećih žrtava je kineski tehnološki gigant Huavej, ali bolje ne prolazi ni veliki broj američkih i drugih zapadnih kompanija, koje imaju veze sa Kinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: