Biz - B92.net

Srpski proizvođači hrane na najvećem sajmu u Njujorku

Novi Sad -- Srpski proizvođači hrane ove godine će učestvovati na "Fensi food show New York".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Reč je o najvećem globalnom sajmu koji okuplja gastronome čija hrana se služi na trpezama najzahtevnijih svetskih restorana i konzumenata.

Gastronomsku ponudu Srbije predstaviće najrazličitiji spoj ukusa - od sirovog meda iz Vojvodine sa ariljskim voćem do fruškog sira, vojvođanskih tartufa i namaza od šumskih pečuraka.

Proizvođači su renomirani stručnjaci za specifičnu, nutritivno obogaćenu i bezglutensku hranu sa teritorije naše zemlje.

Predsednik Color Pres Group Robert Čoban objasnio je da je ta manifestacija prilika da kupci iz celog sveta upoznaju srpske proizvode na pravi način.

"Selekciju je vršio USAID, a trudili smo se da proizvođači budu iz svih delova Srbije i najrazličitijih vrsta hrane", rekao je Čoban i dodao da je od devet proizvođača oko polovina iz Vojvodine.

"Fensi food show" biće održan od 30. juna do 2. jula u Njujorku, a pre toga će u Srbiji biti održana najveća regionalna konferencija o hrani i vinu "Food talk 2018" koja će okupiti svetski poznate kuvare, stručnjake i food blogere.

Ovogodišnji domaćin konferencije "Food talk" biće hotel Šeraton, a ova konferencija održaće se 8. juna šesti put za redom u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.