Srbija

Četvrtak, 17.08.2017.

13:48

Rusi nas obavestili: Uštedeli smo na barskoj pruzi

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji barske pruge, na deonici Resnik-Valjevo, ušteđeno je 10 miliona dolara u odnosu na ranije planiranu vrednost posla.

Izvor: Tanjug

Rusi nas obavestili: Uštedeli smo na barskoj pruzi
Foto: Thinkstock

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je sa Sergejem Pavlovim, generalnim direktorom "RŽD internešenel", o projektima modernizacije železnice koje ta kompanija realizuje u Srbiji iz kredita Ruske Federacije.

Tom prilikom, Pavlov je obavestio ministarku da je tokom izvođenja radova na rekonstrukciji barske pruge, na deonici Resnik-Valjevo, ušteđeno od 10 miliona dolara u odnosu na ranije planiranu vrednost radova.

"Radovi na rekonstrukciji pruge Resnik-Valjevo odvijaju se u skladu s ugovorom, a planirana dinamika u potpunosti se poštuje", istakao je Pavlov.

Mihajlovićeva je sa Pavlovim razgovarala i o realizaciji projekta modernizacije deonice Stara Pazova-Novi Sad, gde je već izdata građevinska dozvola za radove u okviru prve faze, na tunelima i vijaduktima, dok će radovi na otvorenoj pruzi, u okviru druge faze, biti definisani posebnim ugovorom.

"Modernizacija železnice, uključujući realizaciju projekta modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, predstavlja jedan od strateških ciljeva Vlade. Očekujem da saradnja sa RŽD bude jednako uspešna i na ovom projektu, kao i na projektima koji su već završeni", rekla je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

6 h

Podeli: