Objavljene nove cene goriva: Evo koliko ćemo plaćati do 6. maja

Danas od 15 sati, litar evrodizela koštaće najviše 206,20 dinara, a benzina BMB 95 premium 184 dinara, objavilo je danas Ministarstvo trgovine.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.04.2022.

13:45

Objavljene nove cene goriva: Evo koliko ćemo plaćati do 6. maja
Foto: REDPIXEL.PL/Shutterstock

U prethodne dve nedelje je maksimalna cena evrodizela bila 196,30 dinara za litar i 174,10 dinara za litar evro premijum BMB 95, tako da su od danas oba ova goriva skuplja.

Podsećanja radi, Vlada Srbije usvojila je juče izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte kojom se prosečna veleprodajna cena derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 na teritoriji Srbije, podigla za otprilike 7 dinara.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava u obavezi su da nastave da isporučuju ove derivate utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

18 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: