Politika 6

08.05.2024.

13:25

"Hvala Siju na poštovanju našeg teritorijalnog integriteta, otpor će biti snažniji nego što misle"

U Palati Srbija organizovana je ceremonija potpisivanja Zajedničke izjave i razmena bilateralnih dokumenata između delegacije Narodne Republike Kine i delegaciji Srbije.

Izvor: Novosti.rs

"Hvala Siju na poštovanju našeg teritorijalnog integriteta, otpor će biti snažniji nego što misle"
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

Nakon toga se obratio Aleksandar Vučić.

"Danas mi je pripala ogromna čast da budem domaćin predsedniku Siju. Danas jesam srećan zbog njegove posete, to ne krijem. Da predsednik Kine dva puta dođe u posetu jednoj maloj zemlji za osam godina, ne možete da ne budete zadovoljni i srećni," započeo je Vučić.

 

Sve o dvodnevnoj poseti kineskog predsednika Si Đinpinga čitajte u našem blogu UŽIVO.

"Imali smo danas razgovore, u užem formatu, svi moji saradnici rekli su da nisu prisustvovali takvom razgovoru. Mnogo toga smo mogli da naučimo od kineskog predsednika. Predsednik Si kaže da sreća ne pada iz vedra neba i da se snovi ne ostvaruju sami od sebe," dodao je on.

On je potom i dodao koliko je važno poštovanje principa jedne Kine u skladu sa međunarodnim pravom, kao i da je izneo kineskom predsedniku sve što se događa sa Kosovom i Metohijom, kao i da "će naš otpor biti neuporedivo snažniji nego što iko misli".

"Zahvalan sam predsedniku Siju po pitanju KiM i teritorijalnog integriteta Srbije. Imamo sreću da smo u Kini uvek imali prijatelja. Rekao sam Siju da će se Srbija snažno odupirati pritiscima," zaključio je Vučić.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: