Ugovorena izgradnja 133 stana u Beogradu za izbeglice

Beograd -- U Beogradu je danas potpisan Ugovor o izgradnji 133 stana za izbeglice u naselju Dr Ivana Ribara, vredan gotovo 5,5 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92.net, Darja Balšić
Foto: B92.net, Darja Balšić

Ugovor o izgradnji 133 stana u naselju Dr Ivana Ribara, vredan gotovo 5,5 miliona evra, potpisan je danas između predstavnika "Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru" i grupe ponuđača koju čine paraćinski Grading i Interklima iz Vrnjačke Banje.

Planirano je da izgradnja stanova počne u novembru i traje 400 dana, saopštila je Jedinica.

Namenjeni su izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a grade se u okviru devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

Ugovor su potpisali v.d. direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dušan Kovačević i Miroslav Mihajlović, kao predstavnik ponuđača.

U okviru Regionalnog stambenog programa na teritoriji Beograda planirana je i izgradnja 250 stambenih jedinica u naselju Ovča.

Cilj Regionalnog stambenog programa je da obezbedi trajna stambena rešenja za 8.320 izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije, odnosno 24.960 korisnika prema odobrenim sredstvima donacije u ovom trenutku.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske.

Program se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope.

Finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu