Sutra Skupština grada: Na dnevnom redu budžet, spomenici, urbanistički planovi...

Beograd -- Sednica Skupštine grada Beograda biće održana sutra, ovog puta zbog epidemije koronavirusa u Sava centru.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, londondeposit
Foto: Depositphotos, londondeposit

Pred odbornicima će se naći još jedan ovogodišnji predlog rebalansa budžeta, odluke o izgradnji dodatnih vrtića, kao i one o podizanju spomenika trojici bivših gradonačelnika.

Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević ranije je za Tanjuga rekao da budžet grada, prema najnovjiem rebalansu, iznosi 110 milijardi dinara, i da je za oko 850 miliona dinara veći u odnosu na rebalans iz aprila, kada je počela epidemija koronavirusa.

Dodao je da dosadašnja socijalna davanja ostaju na istom nivou, da je veći deo novca predviđen za dečju zašitu i orbazovanje i da će nastaviti sa finansiranjem boravka svakog deteta i u privatnim i u državnim vrtićima.

Uz to, uz započetu gradnju šest vrtića, biće doneta odluka o izgradnju još četiri, pa će biti izgrađeno ukupno 10 novih obdaništa u u narednom periodu, i to u 10 opština po jedan.

Na dnevnom redu su i predlozi za podizanje spomenika trojici nekadašnjih gradonačelnika Beograda - Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću.

Odbornici će odlučivati o bratimljenju Beograda i Banjaluke, a raspravljaće i o predlozima planova ili izmenama i dopunama planova detaljne i generane regulacije za delove opština Zvezdara, Vračar, Voždovac, Zemun, Čukarica, Rakovica i Palilula.

Među predlozima urbanističkih planova, dva se odnose na "Beogradske elektrane", povećanje njihovog kapaciteta, odnosno efikasnosti njihovog rada, pre svega kroz povezivanje toplana na Voždovcu i Medakoviću. Cilj je da se omoguće novi priključi na sistem, kao i kvalitetnija usluga za postojece korisnike.

Pred odbornicima će se naći i planovi regulacije za levu i za desnu obalu Dunava, na Paliluli, područja koja su bila urbanistički nerešena, što je problem i za građane i za grad. Na dnevnom redu su i izmene Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Odbornici će, zbog epidemioloških mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, i ovaj put zasedati u Sava centru.

To će biti treći put da se sednica održava van zgrade na Trgu Nikole Pašića.

strana 1 od 169 idi na stranu