Od propale fabrike do savremene proizvodnje: Inmold kupio nekadašnji Napredak, uloženi milioni

Propala fabrika nameštaja "Napredak" dobila je potupuno novo ruho za samo nekoliko meseci.

Srbija

Izvor: RINA

Subota, 06.06.2020.

14:57

Od propale fabrike do savremene proizvodnje: Inmold kupio nekadašnji Napredak, uloženi milioni
Foto: RINA

Požeška kompanija Inmold kupila je ovog nekadašnjeg giganta koji je otišao u stečaj, i u ponedeljak se očekuje početak proizvodnje u hali koja se prostire na preko 1000 kvadratnih metara.

"Ova kompanija iz Požege je najbolji dokaz, koliko su domaće porodične firme bitne za razvoj lokalnih zajednica, ali i cele Srbije. Nama su strani investitori izuzetno važni, ali ne smemo da zaboravimo ove uspešne naše investicije koje svedoče o tome da Srbija krupnim koracima ide napred, da imamo čime da se ponosimo. Ovde se proizvode roboti istog kvaliteta kao i u Nemačkoj, ovde imate zaposlene obrazovane, mlade ljude i to je zaista pravi uspeh", izjavila je prilikom posete Požegi premijerka Ana Brnabić.

Fabrika nameštaja od 2017. godine je u stečaju, a njena vrednost procenjena je na 140 miliona.

"Drago mi je što ovo mesto ponovo živi i što smo uspeli da na mestu gde je bila propala fabrika sada pokrenemo novu proizvodnju. Trudićemo se da napravimo savremenu firmu, koja može ponosno da stoji rame uz rame sa svetskim kompanijama", izjavio je vlasnik Inmolda, Goran Janković.

Predsednica Vlade je istakla da ova opština ima izuzetan potencijal i da će svoj dodatni procvat doživeti sledeće godine kad kroz Požegu prođe auto-put.

"Težak period za ovu opštinu je prošlost i sada nas očekuju bolji dani. Dolaskom autoputa i dodatnim ulaganjem u infrastrukruru, Požega će postati odlično mesto za ulaganje i dolazak investitora, koji će zaposliti, pre svega mlade ljude koji su se odlučili da ostanu u Srbiji hvala im na tome. Požega ima 65 hektara industrijske zone i to je fenomenalan kapacitet, koji mora biti maksimalno iskorišćen", naglasila je Brnabićeva.
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: