"Aunde" u Jagodini šije medicinske zaštitne maske

Fabrika za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijera kompanije Aunde Italija počela je proizvodnju medicinskih zaštitnih maski i deo isporučila gradu,

Srbija

Izvor: B92

Subota, 28.03.2020.

14:31

Foto: Epa/JEROME FAVRE

To je izjavila članica gradskog štaba za vanredne situacije u Jagodini Biserka Jakovljević.

"Aunde nam je izašla u susret i za potrebe grada sašila određenu količinu", objasnila je Jakovljevićeva, koja je i direktoka Gradskog centra za socijalni rad u Jagodini.

Ona je novinarima rekla da je u Jagodini velika potražnja za maskama i rukavicama, "ali smo naručili dovoljan broj koji će stići u naredna dva dana".

Deo maski je od prirodnog materijala, mogu da se peru i peglaju i nose više puta, istakla je Jakovljević i ocenila da će to "olakšati ljudima proces zaštite i odbrane od moguće zaraze u ovom vanrednom stanju".

Fabrika "Aunde" otvorena je u Jagodini 2014.godina, zapošljava oko 600 radnika.

Medicinske maske u Jagodini šije i Preduzeće "Budućnost pet", koje zapošljava osobe sa invaliditetom, najviše za potrebe Gerontoloških centara, a u Paraćinu preduzeće "Štit", koje pravi pamuče maske.

Udruženje mladih preduzetnika u Paraćinu, pravi zaštitne vizire za medicinsko osoblje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: