Srpska hrana na istoku: Naši proizvodi uskoro u prodavnicama u UAE

Beograd -- U vodećim trgovinskim lancima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) tokom proleća očekuju se novi proizvodi iz Srbije, najavila je Privredna komora Srbije.

Izvor: Beta
Podeli
Depositphotos, 1000Words
Depositphotos, 1000Words

"Srpske kompanije koje su se uspešno predstavile na nedavnom Medjunarodnom sajmu hrane 'Galfud' u Dubaiju, intenzivno pregovaraju s poslovnim partnerima o izvozu proizvoda na tržište Bliskog istoka, a očekuje se i realizacija prvih izvoznih ugovora", navodi se u saopštenju.

Od 16. do 20. februara, 14 kompanija prehrambene industrije, u organizaciji Privredne komore i Razvojne agencije Srbije, predstavilo se na 25. "Galulfud"-u, najznačajnijem sajmu prehrambene industrije na Bliskom istoku.

Najavljeno je da će početkom aprila delegacija Privredne komore Dubaia posetiti Srbiju. "Konkretizacija saradnje s trgovinskim lancima već je počela. Siguran sam da će poslovi biti uspešni i da će sve više novih proizvoda iz Srbije biti na tržištima Bliskog istoka", rekao je rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju Marko Selaković.

On je rekao da firme UAE i Privredna komora Dubaija smatraju da su prehrambeni proizvodi iz Srbije izuzetnog kvaliteta, ali zato treba više raditi "na brendiranju, sertifikaciji i stabilnosti količina, kako bismo se uključili u globalnu utakmicu".

strana 1 od 152 idi na stranu