Beograđanin platio kaznu jer mu se dete igralo

Nova odluka o kućnom redu u stambenim zgradama još nije ni stupila na snagu, a jedan Beograđanin već je platio kaznu u iznosu od 2.500 dinara.

Srbija

Izvor: Blic

Sreda, 17.07.2019.

10:54

Beograđanin platio kaznu jer mu se dete igralo
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy

Kako piše Blic, Beogađanin Nenad Elezović bio je primoran da plati kaznu za narušavanje reda iz mira, zbog deteta koje je trčalo kroz stan.

Nenad Elezović za Blic je rekao da mu je, zbog žalbi komšija, policija više puta dolazila na kućna vrata.

"Situacija je počela tako što mi je komšija zamerao da se čuje neka buka iz mog stana, ali kada sam ga pitao kakva, nije umeo da mi objasni. Pretpostavljao sam da to može biti samo kada moje dete, koje je tada imalo dve godine, koje protrči u toku igre, ali on mi nije verovao, kaže Elezović."

Otkriva da je agonija trajalo oko godinu dana, i da je, posle svega, odlučio da plati kaznu, kada su i konstantne posete policije prestale. Elezović je pravdu pokušao da potraži i na sudu, ali je ovu kaznu bilo teško obrazložiti, a sudija koja je bila zadužena za njegov slučaj rekla je da ne može da napiše da je kažnjen jer je dete potrčalo kroz stan.

"Hoću da se kod ljudi podigne svest o tome da treba pustiti decu da odrastaju na miru. Ne može im se zabraniti svako igranje, pa makar bilo i u veme odmora" , zaključio je Elezović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: