Prodata parcela od 6.421 kvadrata u srcu Beograda

Građevinska parcela na Autokomandi prodata je po početnoj ceni od oko 504,3 miliona dinara privrednom društvu Autokomanda d.o.o.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 12.04.2019.

13:59

Prodata parcela od 6.421 kvadrata u srcu Beograda

Ovu informaciju Tanjug je dobio iz Direkcije za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Prodato zemljište je površine 6.421 metar kvadratni i planirano je za poslovno-komercijalne delatnosti.

Lokacija je bila predmet javnog nadmetanja 2017. i 2018. godine i tada nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Prilikom raspisivanja poslednjeg oglasa, u skladu sa gradskom odlukom, cena za lokaciju je umanjena za 40 odsto.

Parcela je prodata na javnom nadmetanju održanom u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a za učešće na licitaciji prijavio se jedan ponuđač, čija je pretežna delatnost razrada građevinskih projekata.

Osim 504,3 miliona dinara, koliko će uplatiti u budžet grada, investitoru će u postupku pribavljanja građevinske dozvole biti obračunat i doprinos za uređivanje gradevinskog zemljišta.

Investitor će imati obavezu da pre pribavljanja lokacijskih uslova, izradi idejno rešenje objekata i parternog uređenja lokacije, a takvo urbanističko-arhitektonsko rešenje moraće da dobije saglasnost Komisije za planove Skupštine grada Beograda.

Obaveza investitora biće i da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta u okviru svoje građevinske parcele, a Direkcija za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda će urediti javno građevinsko zemljište u skladu sa Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: