"Telekomu će se ovo isplatiti, dobra odluka"

Rukovodstvo kompanije "Telekom" vodi tešku bitku na tržištu, a kupovina Kopernikusa je dobra poslovna odluka, kaže ministar telekomunikacija Rasim Ljajić.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 17.11.2018.

13:14

(Foto: Thinkstock)

Kako je istakao, to je investicija koja će se isplatiti.


"Ako vi imate prihod 23 miliona evra godišnje samo po osnovu TV sadržaja koje prodajete kao kablovski operater, ako prihodujete dodatnih 17 miliona jer vam neće padati prihodi u fiksnoj, jer ćete nuditi i pakete i aranžmane, jer ćete nuditi kao internet provajder bolje uslove, to je 40 miliona na godisnjem nivou prihoda. Dakle, ako se za pet godina investicija isplati, nema sumnje da je to dobra poslovna odluka"
, istakao je Ljajić gostujući na RTS-u.

On je kazao da Telekom vodi tešku bitku na tržištu, naglasivši da ukoliko se ne ulaže stalno u razvoj, istraživanje, inovacije, ta utakmica se u startu gubi.

"Imajući u vidu činjenicu da Telekomu padaju prihodi od fiksne telefonije, jer drugi kablovski operateri nude pakete sa fiksnom telefonijom, distribucijom medijskih sadržaja, internet usluge, računica je jednostavna", zaključio je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: