Istraživanja pri kraju: Zbogom, serpentine, najmoderniji tunel

Geološka istraživanja koja prethode izgradnji tunela ispod prevoja Kadinjača su pri kraju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

09:17

Istraživanja pri kraju: Zbogom, serpentine, najmoderniji tunel
Foto: Thinkstock

Prema rečima Ivana Markovića, koordinatora ovog projekta iz opštine Bajina Bašta, očekuje se da će biti završena do kraja ovog meseca.

“U toku je i priprema dokumentacije za izradu idejnog projekta tunela, a tenderskom dokumentacijom je definisano da projekat mora biti završen do juna, kada bi trebalo da bude završen i plan detaljne regulacije”, kaže Marković, a prenose lokalni mediji.

On dodaje da se nada da će 2020. godine početi i izgradnja ovog tunela.

Predsednici Užica i Bajine Bašte potpisali su u novembru ugovor o izradi Idejnog projekta i Plana detaljne regulacije za tunel ispod Kadinjače.

Vrednost izrade Idejnog projekta i Plana detaljne regulacije je oko 26 miliona dinara gde najveći deo finansira Ministarstvo privrede sa oko 18,5 miliona dinara, dok je učešće opštine Bajina Bašta oko 6 i grada Užica oko 1,3 miliona dinara.

Projekat obilaznice u koji je Vlada Srbije uložila do sada oko tri miliona evra, a čija realizacija je zaustavljen pre desetak godina, jeste veoma zahtevan projekat, vredan oko 20 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: