Srbija i nuklearke - da li je moguće?

Pitanje nuklearne energije kao opcije za budućnost energetike u Srbiji biće tema konferencije koju CEKOR organizuje u Beogradu u utorak.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.05.2016.

10:54

Srbija i nuklearke - da li je moguće?
Foto: Thinkstock

Prošla godina bila je poslednja godina moratorijuma na nuklearnu energiju u Srbiji, pa bi se o njoj moglo govoriti sve više.

Zato će o nuklearkama kao alternativi fosilnim gorivima govoriti Zvezdan Kalmar i CEKOR-a, Jan Haverkamp ekspert "Grinpisa" i Stiv Tomas, penzionisani profesor za energetsku politiku Grinič univerziteta.

O troškovima i mogućnosti tranzicije ka novim obnovljivim izvorima energije govoriće Ilija Batas Bjelić, istraživač saradnik na Katedri za elektroenergetske sisteme ETF, Đorđe Samardžija, direktor Jedan stepen Srbija, Ana Ranković iz Fractala i Nenad Stanišić sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Cilj ove konferencije je otvaranje diskusije na temu za ili protiv nuklearne energije i objedinjavanje zaključaka koji će biti poslati nadležnom Ministarstvu.

Konferencija će biti održana 17. maja u beogradskom hotelu Zira od 10.30h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: