BG na vodi bez dozvole za obaloutvrdu

Zbog nedostataka u dokumentaciji, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ukočilo uređenje obaloutvrde.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 09.08.2015.

09:07

Default images
Foto: B92

Konstatovano da se na ovaj način menja izgled i gabarit savskog keja

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbilo je zahtev PD "Beograd na vodi" da mu izda lokacijske uslove za prostor obaloutvrde na desnoj strani Save i prekinulo je postupak po kome se JVP "Beogradvode" odobrava rekonstrukcija obaloutvrde ove savske obale, pišu Večernje novosti.

U obrazloženju se navodi da ne mogu izdati rešenje o izdavanju vodnih uslova zbog nedostataka elemenata, podataka i dokumentacije u sadržini dostavljenog idejnog rešenja. Podnosilac zahteva, PD "Beograd na vodi", aprila ove godine dobio je dodatan rok da otkloni sve utvrđene nedostatke i podnese usaglašen zahtev.

Drugu odbijenicu, Ministarstvo je napisalo poslednjeg dana juna. "Beogradvode", preko ovlašćenog preduzeća "Igl hils propertis", podnelo je zahtev za rekonstrukciju obaloutvrde. Stručna komisija Ministarstva je konstatovala da se na ovaj način menja izgled, volumen i gabarit postojeće obaloutvrde. A, kao nedostatak za izdavanje traženog rešenja, navodi se da nemaju neophodne lokacijske uslove.

Iako je za državu, odnosno grad, ovo pitanje strateška stvar, kao po nepisanom običaju, ovaj predmet je ušao u začaranu birokratsku mrežu, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: