Radnici blokirali put ka Zlatiboru

Radnici "24.septembra" blokirali su jutros od 9 sati magistralni put Užice-Zlatibor i tako radikalizovali generalni štrajk u kome su 28 dana.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2014.

10:35

Default images

Radnici traže povratak ovog preduzeća u restruktuiranju u sastav EPS-a, gde su bili do 2003.godine i isplatu 28 zaostalih ličnih dohodaka.

Predsednik Štrajkačkog odbora Svetozar Prljević izjavio je da su se radnici na blokadu puta odlučili posle jučerašnjeg neuspelog sastanka sa gradonačelnikom Užica Sašom Miloševićem.

"d gradonačelnika smo dobili obećanje da će pokušati da nam zakaže sastanak sa premijerom Ivicom Dačićem ,koji sutra dolazi u Užice u okviru predizborne kampanje SPS-a. Do tog dogovora nije došlo, tako da smo bili prinudjeni da na ovaj način skrenemo pažnju vlade na naše probleme", kaže Prljević.

On ističe da će radnici "24.septembra", ukoliko se sutra ne sastanu sa premijerom Ivicom Dačićem ili im se ne obrati neko iz ministarstava energetike i privrede, nastaviti blokadu Zlatiborskog puta.

Današnja blokada trajaće do 11 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: